Рецепт до Великодня: готуємо домашню ковбасу і паску




Приготувати домашню ковбасу чи паску з натуральних інгредієнтів зовсім неважко. І вони будуть набагато смачніші, ніж магазинні
Паска — головний атрибут і страва Великоднього столу. Рецептів її приготування існує безліч. Ось один із них – сімейний. В теплому молоці потрібно розвести дріжджі, додаємо ложку цукру та сіль. Опара має підійти і покритися «шапочкою». Яйця збиваємо з цукром (при бажанні можна відділити жовток від білка, останній знадобиться пізніше для глазурі), додаємо розтоплене на паровій бані масло та сметану, а також ванілін. Додаємо опару, перемішуємо, а далі – просіяне борошно.

Щоб тісто легше місилось – можна вмокати руки в олію. Місимо стільки часу, щоб тісто перестало липнути до рук. Якщо тісто виходить рідким – можна додати ще борошна. В кінці додаємо ізюм. Продовжуємо вимішувати. Потім тісто варто помістити в тепле місце, щоб підійшло. Вимішуємо ще раз і формуємо пасочки по формах, які перед цим мають бути ретельно змащені олією чи маргарином.

Форми з готовим тістом не спішимо ставити в духовку, потрібно, щоб тісто збільшилося в об’ємі вдвічі (тобто форми заповнюємо тістом приблизно на одну третину). Перший час в духовці паски краще не турбувати, щоб тісто «не впало». Залежно від духовки, паски випікаються близько години. Вважається, щоб паски не «полопали», їх потрібно робити з гарним настроєм.

Поки паски випікаються – готуємо глазур. Для цього збиваємо білок з цукровою пудрою. Щоб білок добре збивався – він має бути охолодженим, а пудру потрібно додавати поступово. Коли все готове – паски ще теплими змащуються глазуррю та посипаються посипкою. Смачного і щасливого Великодня!


Інгредієнти:

Молоко: 0,5 л Дріжджі свіжі: 50 г Яйця курячі: 8 шт. Цукор: 0,5 кг Сіль: 0, ч.л. Сметана: 200 г Масло вершкове: 200 г. Борошно пшеничне: 1,5-2 кг Ванілін: 1 пакетик (або ванільний цукор – два пакетики) Ізюм: 200 г. Цукрова пудра (для глазурі): 2 склянки

P.S. Сьогодні, крім традиційного набору, в паски додають лимон, цедру апельсина, курагу і цукати. Втім, це вже сучасна «інтерпретація», для тих, хто хоче, щоб паска була схожа на італійський панатон. Виходить смачно, але наші предки для приготування паски обходилися традиційним набором продуктів.

Домашня ковбаса


Пов’язане зображення

Домашня ковбаса – це не тільки традиційна великодня страва, а ще й дуже смачно.

Для приготування нам знадобиться:

 (якщо свинина дуже жирна – можна обійтися без нього) Часник: 4-6 зубчиків (на смак) Чорний перець, сіль за смаком

Очищені кишки: 300 г Купуємо кишки-оболонки на базарі. Далі їх необхідно вимочити в соляному розчині не менше доби, це нейтралізує неприємний запах. Далі можна робити ковбасу двома способами: пропустити м’ясо та часник через м’ясорубку, або нарізати все невеликими кубиками. Далі надягаємо кишку на спеціальну трубку, якщо такої немає – згодиться обрізана пластикова пляшка (верхня частина). Заповнюємо кишку фаршем, перев’язуємо нитками. Щоб ковбаски не полопали – проколюємо зубочисткою місця, де набралося повітря. Печемо в духовці до готовності (можна в рукаві).

Джерелоhttp://hodynnyk.blogspot.com/2017/04/topics.html?spref=fb
Рецепт до Великодня: готуємо домашню ковбасу і паску Рецепт до Великодня: готуємо домашню ковбасу і паску Reviewed by Надя Гладій on 22:45:00 Rating: 5