Рецепт консервації шампіньйонів




Рецепт приготування і консервації печериць з оцтом.
Заливка (маринад): 1 л води, 3-4 лаврових листа, 8-10 горошин запашного або гіркого перцю, 2-3 бутони гвоздики, 5 чайних ложок цукру, 1 столова ложка столового оцту, часник, сіль за смаком.


Спосіб приготування
1. При підготовці печериці очистити, великі гриби розрізати на частини і по мірі обробки разом з дрібними укладати в каструлю з 2%-ним розчином солі, щоб вони не потемніли на зрізах.
2. Потім рідину злити, 20-25 хвилин відварити печериці в чистій воді на невеликому вогні, знімаючи піну і перемішуючи, після чого відкинути їх на друшляк.
3. Бульйон профільтрувати через 3-4 шари марлі, довести до кипіння, розчинити в ньому цукор і сіль, ще раз процідити, трохи охолодити (до температури 85-95 °С) і додати оцет.
4. У банки налити маринад (близько 20 % їх ємності), викласти гриби, спеції і часник (2-3 нарізані пластинками часточки на пів-літрову банку).
5. Відразу прикрити банки прокип'яченими кришками, стерилізувати при слабкому кипінні: пів-літрові-15-20 хвилин, літрові - 20-25 хвилин), і закатати.
Рецепт консервації шампіньйонів Рецепт консервації шампіньйонів Reviewed by Надя Гладій on 22:34:00 Rating: 5