понедельник, 13 февраля 2017 г.

Готуємо смачний курячий шашлик у банці не виходячи з дому







Зима, на вулиці холодно і не хочеться навіть вилазити з-під ковдри. Згадуються теплі дні, природа, ліс, шашлики...

Радимо не впадати у відчай та приготувати шашличок вдома. Все, що для цього потрібно – якісне свіже та гарно замариноване м’ясо, духовка, 2-літрова банка і перевірений рецепт.

Інгредієнти:
1 кг курячих грудок;
200 грам копченої підчеревини;
цибуля.

Приготування:

М’ясо порізати на шматочки і замаринувати.

Мариноване м’ясо, чергуючи з підчеревиною та цибулею (можна також додати інші овочі), одягнути на дерев’яні шампури (шпажки) і вертикально поставити в банку. Горлечко банки огорнути фольгою або і поставити в холодну (це важливо!) духовку на чисте деко. Тільки після цього ввімкнути вогонь.

Смажити шашлик за температури не вище 180 °С приблизно 40 хв.

Виймати банку з готовим шашликом потрібно не відразу, а тільки через 15 хвилин після того, як ви вимкнули духовку.

Усіх цих правил необхідно дотримуватися для того, щоб скло банки не тріснуло.

Якщо ви вирішили приготувати шашлик із баранини чи свинини, час запікання в духовці слід збільшити до 1 години, і підчеревину можна не додавати.