Готуємо смачні пампушки з часником до борщу






В Україні пампушки стоять в одному асоціативному ряду з галушками, варениками, борщем та салом. Однак несправедливо було б назвати їх головним кулінарним символом України, швидше – додатковим.

Бо зазвичай ця дріжджова випічка (хоча може бути й не дріжджова, а іноді й не зовсім випічка) подається як додаток до українського борщу. Сучасні ж господині охоче готують ці апетитні несолодкі булочки у якості замінника хліба і подають їх до будь-якої рідкої чи основної страви або навіть просто із соусом.

А приготувати їх, виявляється, зовсім неважко: і продукти доступні, і часу багато не потрібно. Гарантуємо: результат буде незабутнім!

Інгредієнти:

3 склянки борошна;
1 столова ложка цукру;
11 грамів сухих дріжджів;
1 склянка води;
половина чайної ложки солі;
часник;
зелень;
соняшникова олія.

Приготування:

У миску насипте борошно, додайте дріжджі, розчинені у воді з цукром, сіль і добре вимісіть. Вимішувати слід до того часу, поки тісто почне відставати від рук. Тоді влийте 2-3 столові ложки олії і вимісіть добре ще раз.

Накрийте тісто серветкою чи рушником і поставте у нехолодне місце.

Через годину-півтори, коли тісто підійде, перемісіть його, сформуйте невеликі кульки і викладіть їх на деко, змащене олією.

Якщо пампушки покласти впритул одна до одної, то спечені їх потрібно буде розділяти. Якщо ж ви хочете, щоб кожна пампушка мала хрустку скоринку, то кладіть їх далі одна від одної.

Пекти при температурі 180 градусів до зарум’янення.

Часник подрібнити, змішати з олією і посолити.

Коли пампушки виймете з духовки, їх можна накрити вологим рушником, щоб були м’якші.

Після цього полийте щедро пампушки олійно-часниковою сумішшю і притрусіть подрібненою зеленню.
Готуємо смачні пампушки з часником до борщу Готуємо смачні пампушки з часником до борщу Reviewed by Надя Гладій on 3:58:00 Rating: 5