среда, 15 февраля 2017 г.

Готуємо шоколадний штрудель із яблучною начинкою






Штрудель ‒ це рулет з начинкою із прісного тіста, в якому крім борошна традиційно мало масла і зовсім немає або дуже мало цукру.

Особливістю приготування штруделя є розкачування тіста до дуже тонкого шару.

Начинкою для штруделя найчастіше є яблука, також можуть бути вишні чи груші.

Інгредієнти:

220 грамів борошна;
40 грамів какао-порошку;
110 мілілітрів води;
сіль;
1 яйце;
120 грамів вершкового масла;
4 великих яблука;
150 грамів цукру;
кориця;
100 грамів родзинок;
цукрова пудра.

Приготування:

Воду нагріти, розтопити в ній масло, трохи остудити, додати яйце, злегка збите з сіллю.

Влити отриману суміш в борошно, змішане з какао, і вимішувати тісто, поки воно не стане гладким і не почне відставати від рук. Готове тісто накрити пакетом і дати йому постояти 30 хвилин.

Розділити тісто на дві частини. Кожну розкачати на чистому рушнику якомога тонше.

Фрукти для начинки нарізати тонкими скибочками. За бажанням, можна очистити.

Розкачане тісто посипаємо цукровою пудрою. Зверху викладаємо скибочки фруктів, посипаємо їх цукром та родзинками.

Звертаємо нещільний рулет, підігнувши бічні сторони, щоб вся начинка була закрита.

За допомогою рушника перекладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо при 200 °С протягом 40 хвилин. За час випікання тричі змащуємо рулет розтопленим маслом.
Джерело