вторник, 14 февраля 2017 г.

Як виготовити шоколадне масло в домашніх умовах









Кілька шматочків свіжого хліба, а зверху ніжне шоколадне масло. Уявили? Дитинство згадали?

Ось і ми згадали, тому пропонуємо вашій увазі рецепт шоколадного масла, яке ви можете виготовити власноруч.

Зараз це масло також можна придбати у супермаркетах, але смак чомусь не дуже нагадує той, з дитинства. Може виробники технології не дотримуються, а може ми подорослішали.

Інгредієнти:

200 г вершкового масла;
30 г шоколаду;
2 ст. л. какао-порошку;
3 ст. л. цукрової пудри.

Приготування:

Масло заздалегідь дістати з холодильника, воно повинно стати м'яким і пластичним.

Шоколад розтопити на водяній бані (можна додати столову ложку нежирних вершків або молока, щоби краще топився), перекласти в миску, дати трохи охолонути.

Масло перемішати ложкою (не збиваючи) з какао і цукровою пудрою, потім додати шоколад. Суміш необхідно добре перемішати до однорідної консистенції та кольору.

Формочку застелити харчовою плівкою, викласти в неї суміш, розрівняти.

Покласти форму з маслом в холодильник. Зберігати у закритому посуді.