Готуємо жульєн з куркою та грибами






Жульєн – улюблена і популярна страва з грибів, морепродуктів або курячого м’яса, запечена у вершковому соусі під скоринкою з сиру.

Перша згадка назви «жульєн» зустрічається в кулінарній книзі французького кухаря Ф. Массіало і означає воно саме особливий спосіб нарізки овочів для супу або салату (кільцями або півкільцями).

Тож пропонуємо вам один з багатьох рецептів приготування жульєну. Запевняємо, такої суперніжної курятини з вершковим смаком ви точно не куштували.

Інгредієнти:

300 г відвареного курячого м’яса;
400 г печериць;
1 цибулина;
2 ст. ложки вершкового масла;
1 ст. ложка борошна;
150 мл молока;
2 ст. ложки сметани;
100 г твердого сиру.
сіль, перець.

Цибулю порізати тонкою соломкою (півкільцями) і обсмажити в 1 ст. ложці вершкового масла, додати порізані дрібною соломкою гриби і продовжувати смажити, наприкінці додати курятину (теж дрібно порізану) і все разом прогріти, посолити, поперчити.

Готуємо соус: борошно обсмажити в 1 ст. ложці вершкового масла до кремового кольору, влити молоко і старанно розмішати, щоби не було грудочок.

Неперервно помішуючи, довести до кипіння, додати сметану, сіль, перець і знову довести до кипіння.

У формочки для жульєну викласти гриби з м’ясом, залити соусом і посипати тертим твердим сиром.

Запікати в духовці за температури 170 градусів до золотистої скоринки.

Сир можна додавати прямо в гарячий соус, тоді посипати зверху кожну порцію не потрібно.
Готуємо жульєн з куркою та грибами Готуємо жульєн з куркою та грибами Reviewed by Надя Гладій on 4:18:00 Rating: 5