среда, 15 февраля 2017 г.

Готуємо домашні сосиски для дітей та дорослих






Як відомо, діти дуже люблять сосиски, особливо, з кетчупом. Але магазинні сосиски містять велику кількість спецій і барвників. Та й взагалі, іноді ми не дуже впевнені, що там присутнє м’ясо.

Краще готувати сосиски вдома, в такому випадку, ви точно знаєте, чим годуєте свою дитину.

Інгредієнти:

1 кг курятини або телятини;
2 яйця;
100 мл молока;
1 ст. ложка крохмалю;
сіль, приправи;
часник, зелень за смаком.

Приготування:

М’ясо пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері.

До фаршу додати яйце, молоко, крохмаль, сіль перець. Масу добре вимішати і «побити» як фарш на котлети.

Руками викласти жменю фаршу на харчову плівку і щільно закрутити, надаючи форми ковбасок. Кінці зав’язати.

Покласти сосиски у киплячу воду і варити 10 хвилин. Дістати, розгорнути і порізати на скибочки.

Смакує сосиска як гарячою (з гарніром) так і охолодженою (до канапок).

Сирі сосиски можна зберігати в морозильній камері і зварити пізніше, але час приготування в такому разі збільшити до 15 хвилин.