Вирощуємо кабачок - найцінніший дієтичний продукт!

кабачки
Кабачок славиться своїми корисними властивостями і невибагливістю. Дієтологи поважають його за низьку калорійність і цілий набір вітамінів і органічних кислот. У 100 грамах продукту міститься всього 27 кілокалорій!

Садівники ж люблять цю рослину, тому що воно доставляє мало клопоту. Сьогодні я хочу поділитися з вами деякими думками про те, як правильно садити і вирощувати кабачок. Про те, як його з'їсти, я думаю, ви знаєте і самі.

Отже, для тих, хто не в курсі: кабачок - це однорічна трав'яниста овочева рослина, що відноситься до сімейства гарбузових. Кабачки бувають зелені, жовті та білі. Трохи нижче розповімо про це докладніше.

Кабачок світлолюбний і теплолюбний, а тому садити його слід на сонячній стороні. Не забувайте цю важливу особливість: чим більше світла отримає це рослина, тим швидше воно принесе урожай, і тим рясніше він буде.

Сприятливим ґрунтом для кабачків вважаються легкі супіщані і суглинисті грунти. Важливо, щоб грунт добре прогрівалася протягом усього періоду росту кабачка.
Посадка кабачків

Існує два варіанти того, як садити кабачки: розсадою або насінням. Вибір способу посадки залежить від того, наскільки теплий у вас клімат і як швидко ви хочете отримати перший урожай. Якщо ви не поспішайте з урожаєм або у вас просто немає місця для розсади, посадіть насіння кабачків прямо в грунт. Перед цим грунт слід підготувати: зробити лунки приблизно на відстані 70 см, удобрити їх компостом або перегноєм і вже потім садити насіння. Приблизно через місяць вони будуть цвісти. Ось, як у нас:



Багато хто задається питанням, коли садити кабачки. Відповідь проста: в кінці травня - початку червня. Бажано, не в саму спеку, але й не в холод, оскільки, якщо температура буде нижче -2 ° С, рослина може загинути.

Можливо, ви захочете посадити розсаду. У такому випадку вчинити можна так. У горщики насипати суміш торфу і перегною. Потім трохи полити і увіткнути насіння на глибину 2-3 см. Полив розсади здійснюється раз на 10 днів. Підживлення розсади потрібно робити 2 рази за весь час: коли з'являться сходи і ще через 10 днів. Як підгодівлі зазвичай використовують «Бутон» або «Агрікола».



Коли садити кабачки на розсаду? За 30-35 днів до висадки в грунт.
Догляд за кабачками


Навряд чи вирощування кабачків викличе якісь труднощі. Отже, ми посадили кабачки в грунт, що ж далі? Розглянемо основні етапи догляду за кабачками.

Розпушування грунту

Вкрай важливо, щоб грунт, на якому росте кабачок, була пухкої, добре пропускала тепло і воду. Частота розпушування залежить від того, яка грунт на вашій ділянці. Деякі види грунтів, наприклад, суглинок, мають властивість тверднути, утворюючи тверду кірку. Таку грунт необхідно рихлити частіше. Розпушування можна поєднувати з прополкою.

Полив кабачків

Поливати кабачки потрібно регулярно, але не занадто часто. Одного разу на 10 днів - цілком достатньо. Але поливати потрібно рясно, так, щоб на 1 кв. м припадало приблизно 10 л води.

Не менш важлива температура води. Холодна вода може сприяти загниванню зав'язі. За 10 днів до збирання врожаю полив краще і зовсім припинити щоб уникнути псування плодів. Кабачки не виносять високу вологість, тому, якщо ви вирощуєте їх під плівкою, бажано час від часу парник провітрювати.

Підживлення

Для підгодівлі можна використовувати настій коров'яку або спеціальні добрива. Підживлення проводиться не менше 2 разів: коли рослина цвіте і коли ростуть плоди. Це дозволить у рази збільшити врожайність.

Запилення

Вважається, що для поліпшення запилення потрібно час від часу розсовувати листя кабачків, щоб забезпечити доступ комах до квіток. Але зазвичай комахи справляються і самі. У деяких випадках запилення виробляють вручну.
Збір урожаю

Різні сорти кабачків досягають зрілості в різний час. Кабачки, призначені для зберігання, зазвичай спіють довше, ніж інші. Вже через 20 діб після цвітіння можна збирати перший урожай. Звичайно, вони будуть ще маленькі, але знаю, що в деяких областях кабачки вживають саме в такому вигляді.

Вкрай важливо не допустити, щоб кабачки переросли, адже в цьому випадку втрачаються споживчі властивості. Коли ж кабачок можна вважати стиглим? Якщо шкірка кабачка тверда на дотик, а при постукуванні ви чуєте глухий звук, значить пора його зрізати. Зрілий кабачок може зберігатися в підвалі близько 4-5 місяців.
Сорти кабачків

Нижче я перерахую кращі сорти кабачків, які заслужили любов багатьох садівників.

Кабачок "Іскандер", Що відрізняється ніжністю м'якоті і високою врожайністю:



Кабачок "Цукеша" - Сорт кабачка-цукіні. До речі кажучи, за змістом каротину цукіні перевершують навіть морковь.Очень ніжні кабачки. Ми їх садимо здебільшого для овочевих рагу і салатів.



Якщо вам потрібні сорти кабачків для Підмосков'я та інших регіонів з таким же кліматом, сміливо садіть «Цукеша».

Кабачки цукіні, сорти яких сьогодні дуже різноманітні, всупереч загальній думці, бувають не тільки зелені. Вони також можуть бути золотисто-жовтими або строкатими.

Ось, наприклад, кабачок "Ніжний зефір":



Якщо ви, як і я, любите кабачки, сорти які вам варто спробувати - кабачок "Спагетті" і кабачок "Заяче вушко". Вони дуже цікаві, особливо, перший. Дивіться самі:



Такий він зовні. А ось такий всередині:



Таким він стає при варінні в цілому вигляді ... Кумедний, чи не так? Вживається в їжу точно так само, як і інші кабачки.

Навіть різати не треба. Зірвав і залишилося тільки приготувати =)

Також зверніть увагу на кабачок "Кавілі". Це дуже ранній сорт. Ідеально для негайного приготування.



Ну, і останній сорт, який я хочу вам показати, це кабачок "М'ячик". На вигляд він нагадує кавун або гарбуз.



Це ранній сорт кабачків з чудовими смаковими характеристиками.
джерело
Вирощуємо кабачок - найцінніший дієтичний продукт! Вирощуємо кабачок - найцінніший дієтичний продукт! Reviewed by Надя Гладій on 1:19:00 Rating: 5