воскресенье, 12 февраля 2017 г.

Швидкий торт «Шоколад на окропі» на сковороді

tort_na_skovorodi_shokolad_na_okropi.jpg (79.75 Kb)
Рецепт торта "Шоколад на окропі" простий, економний, а результат відмінний. Рецепт ґрунтується на бісквіті "Шоколад на окропі", який багато господинь знають і люблять. Але не завжди виходить розрізати випечений бісквіт на багато коржів - бісквіт дуже ніжний. А ось за допомогою приготування на сковороді можна приготувати улюблений "Шоколад на окропі" швидко, смачно, з 5-7 коржами.

Коржі виходять шоколадними, ніжними, добре просочуються. Торт "Шоколад на окропі" обов'язково сподобається вашим дітям. Спробуйте, і вам обов'язково сподобається!

Рецепт приготування торта "Шоколад на окропі" на сковородіТісто

Борошно – 1,5 скл.
Цукор - 1 скл.
Сода - 1 ч. л.
Розпушувач - 0,5 ч. л.
Какао-порошок - 3 ст. л.
Яйце - 1 шт.
Олія - 50 мл
Молоко – 0,5 скл.
Вода (окріп) – 0,5 скл.
Крем

Сметана - 400 мл
Цукрова пудра - 200 г
Ванільний цукор - 10 г1 стакан = 250 мл
Змішайте усі сухі інгредієнти - борошно, цукор, соду, розпушувач, какао.
Змішайте рідкі інгредієнти - яйце, олію, молоко.
Все з'єднайте, добре перемішйте. Це можна зробити вилкою, вінчиком або бленденром. І влийте сюди 0,5 склянки ще киплячого окропу. Перемішайте. Виходить досить рідке тісто, яке добре ллється - так і треба!
Приготуйте сковороду – антипригарну сковороду нічим не змащуємо, звичайну сковороду можна змастити свіжим салом.
Сковороду розігріти, поставити на маленький вогонь і влити 1 черпак тіста (приблизно 100 мл), розподілити по сковороді і накрити кришкою! Корж почне випікатися, покриватися дірочками. Тут головне пристосуватися, зробити маленький вогонь, щоб низ не встиг пригоріти, поки випікається верх. Коли корж вже не буде липким зверху - акуратно переверніть широкою лопаткою і випікайте ще секунд 30. Зі зворотного боку корж гладкий.
Підготуйте крем. У рецепті ми подаємо сметанний крем. Але можна використовувати будь-який ваш улюблений крем!
Знімаємо корж на тарілку дірочками вгору, даємо трохи охолонути. Змащуємо корж кремом, випікаючи далі наступні коржі і так само змащуємо їх кремом! Із зазначеної кількості тіста виходить 5-6 коржів. Занадто тонкими коржі робити не треба.
Зверху можна обмазати торт глазурью і посипати кондитерською присипкою. Відправляємо торт в холодильник просочуватися на 3-4 години, краще на ніч!