понедельник, 13 февраля 2017 г.

Утилізуємо вчорашнє картопляне пюре. Готуємо зрази з лівером Утилізуємо вчорашнє картопляне пюре. Готуємо зрази з лівером





Коли нам кажуть, що залишки вчорашньої їжі можна легко перетворити у нову смачну страву, ми зазвичай згадуємо про зрази.

Для тіста цілком згодиться вчорашнє картопляне пюре, що з вечері залишилося. А рецептів начинок – просто не злічити.

Ми пропонуємо вам приготувати зрази з лівером.

І не поскупіться на спеції – чим прянішою і гострішою вийде ця страва – тим цікавішим буде її смак.

Інгредієнти:

0,5 кг картоплі;
2 яйця;
3 ст. ложки борошна (+ борошно для панірування);
200 г легенів (свинячих або яловичих);
200 г серця;
200 печінки;
1 цибулина;
1 ст. ложка вершкового масла;
соняшникова олія для смаження;
сіль, перець на смак.

Приготування:

Для приготування ліверної начинки необхідно легені, серце та печінку вимочити протягом години, кілька разів змінюючи воду. Зварити у підсоленій воді з додаванням духмяного перцю та лаврового листка до готовності. Охолодити, перекрутити через м’ясорубку.

Цибулину дрібно посікти та підсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, додати в лівер, посолити, поперчити на смак.

Картоплю почистити і зварити, потовкти як на пюре (якщо у вас залишилося вчорашнє пюре – використайте його). Коли схолоне, додати яйця, борошно, замісити тісто.

Мокрими руками беремо грудочку тіста, формуємо з неї невеликий пляцочок, чайною ложкою кладемо в середину ліверну начинку, защипаємо краї і формуємо овальні пиріжки.

Паніруємо їх у борошні та викладаємо на розігріту пательню з достатньою кількістю олії.

Смажити зрази треба на помірному вогні з обох боків до світло-коричневої скоринки.
Джерело