среда, 15 февраля 2017 г.

Готуємо гуцульський борщ з грибами та квасолею






Безумовно, скільки господинь – стільки рецептів борщу, і у кожної він найкращий. Спробуйте приготувати такий борщик, який готують гуцули — червоний, наваристий, густий.

Інгредієнти:

500 г картоплі;
500 г свіжої капусти;
300 г буряків;
по жмені сушених грибів та квасолі;
по 1 морквині та цибулині;
шматок кореня петрушки;
по 1 ст. ложці жиру і томату-пюре;
1 ч. ложка оцту;
0,5 ч. ложки цукру;
чорний перець, сіль, сметана;
по 800 г води та грибного відвару.

Приготування:

Капусту пошаткувати. Моркву, петрушку (корінь) та цибулю нарізати соломкою і пасерувати.

Сушені гриби зварити, нарізати соломкою. Попередньо перебрану й замочену квасолю зварити до готовності.

У киплячу воду покласти начищену і порізану кубиками картоплю, потім капусту й варити 15–20 хв.

Потім додати нарізані гриби разом з відваром, варену квасолю, тушковані з томатом, цукром та оцтом буряки, пасеровані моркву, цибулю і петрушку, розведене у воді або бульйоні пасероване борошно, заправити сіллю, чорним меленим перцем і варити протягом 5–7 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем влити сметани і додати трохи шкварок.