воскресенье, 12 февраля 2017 г.

Грог

9727_grog.jpg (.15 Kb)
Класичний рецепт грогу в загальному складається з досить міцно завареного чаю в поєднанні з ромом. Для поліпшення смаку і аромату грогу в нього додаються спеції, цукор і лимон.

Існує думка, що назва напою походить від прізвиська англійського адмірала, який розпорядився видавати морякам замість склянки чистого рому в день, ром, розведений водою. Адмірала звали Едвард Вернер, а прізвисько «Старий грог» від отримав через те, що постійно носив особливу непромокальну накидку під назвою «грогрем».

Грог прекрасно зігріє холодним осіннім (чи зимовим) днем і однозначно покращить настрій.

Грог п'ється тільки гарячим, малесенькими ковтками, щоб не обпекти горло.

Класичний грог
Класичний грог – інгредієнти
темний ром - 200 мл
кип'ячена вода - 400 мл
лимон - 2 штуки
цукор - 4 чайні ложки

Класичний грог – приготуванняВичавлюємо сік з двох лимонів.

Наливаємо в каструлю воду та доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, тонкою цівкою вливаємо в воду ром, додаємо лимонний сік та цукор.

Варимо грог на найменшому вогні 2-3 хвилини, до повного розчинення цукру, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.

Знімаємо напій з вогню та одразу розливаємо по келихах. Одразу подаємо.


Домашній грог – альтернативний рецепт
Домашній грог – інгредієнти
чай чорний - 5 г
лимон - ¾ штуки
гвоздика - 5 квіток
кориця – 1 паличка
цукор - 20 г
вода – 300 мл
темний ром (коньяк) - 80 мл

Домашній грог - приготуванняЗаварюємо міцний чай, даємо йому настоятись. Чай проціджуємо і доводимо до кипіння. До чаю вичавлюємо сік з половинки лимона, цукор, корицю, гвоздику. Розмішуємо, щоб цукор розчинився і залишаємо настоюватись 5-7 хвилин.

До чаю доливаємо ром (коньяк). В склянки викладаємо по шматочку лимона та наливаємо грог.