воскресенье, 12 февраля 2017 г.

Дріжджовий цитрусовий пиріг

    drizhdzhovii_limonnii_pirig.jpg (52.8 Kb)
Для тіста:

  • Молоко (тепле) - 1/2 склянки
  • Дріжджі сухі - 1 ст.л.
  • Цукор - 3 ст.л. (З гіркою)
  • Масло - 200 г
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 1/2 ч.л.
  • Для начинки:
  • Лимон - 1 штука
  • Апельсин - 1 великий або 2 маленьких
  • Цукор - 1 склянка
  • Манна крупа - 1 ст.л.

  • Дріжджовий цитрусовий пиріг – приготування

    Спочатку займемося тістом. У теплому молоці розмішуємо дріжджі і цукор. Розм'якшене масло перетираємо з борошном. Потім з'єднуємо олійно-борошняну масу і рідку суміш, додаємо сіль і замішую тісто. Готове тісто ставимо в холод на 30 хвилин. Далі приготуємо начинку. Перемелюємо на м’ясорубці добре вимиті лимон та апельсин, додаємо цукор та манку, добре перемішуємо. Начинка готова. Тісто ділимо на три частини. Розкачуємо та викладаємо у форму, чергуючи з приготованою начинкою. Випікаємо пиріг з лимонно-апельсиновою начинкою в духовці при 180 градусах близько 40 хвилин. Готовий пиріг, охолоджуємо, дістаємо з форми та ріжемо на порційні шматочки. Смачного!