понедельник, 13 февраля 2017 г.

тушкованої свинини з вишнями







Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування тушкованої свинини з вишнями.

Власне, технологія рецепту зовсім не нова – після тривалого тушкування свинина стає такою ніжною, що її можна їсти губами.

А от вишні відіграють роль надзвичайно вдалої приправи – їх кисло-солодкий смак та тонкий літній аромат не лише додають м’ясу пікантності, а й нейтралізують жир.

Інгредієнти:

1 кг свинини (найкраще ошийок);
200 г свинячого сала або підчеревини;
5 цибулин;
200 г вишень (можна заморожених або консервованих);
1 ч. ложка цукру;
сіль, перець до смаку.

Приготування:

З вишень видалити кісточки, посипати 1 ч. ложкою цукру і відставити, щоб пустили сік. Якщо заморожені – розморозити, також поцукрувати, сік, що при цьому виділятиметься, не виливати.

Сало порізати брусочками і обсмажити у глибокій пательні, щоб витопити з нього смалець.

Свиняче м’ясо порізати на середні шматочки і покласти в розігріту пательню і обсмажити до зарум’янення. Накрити кришкою і готувати на малому вогні приблизно 30 хвилин, час від часу відкриваючи кришку і помішуючи.

Цибулю порізати півкільцями, додати до м’яса, збільшити вогонь і підсмажити до золотистого кольору.

Коли цибуля достатньо зазолотиться, страву посолити і поперчити.

Влити в сковорідку приблизно 2/3 склянки гарячої води, накрити кришкою тушкувати 30 хв.

Додати вишні разом із вишневим соком, перемішати, знову накрити кришкою і тушкувати ще 30-40 хв.

Готову свинину з вишневим соусом зняти з вогню та одразу ж подавати з гарніром.