пятница, 10 февраля 2017 г.

Шоколадні сирники



Інгредієнти:
домашній сир - 500 г.
цукор - 120 г.
ванільний цукор - 1 пакетик
яйця - 3 шт.
цедра одного лимона
крохмаль - 1 ст.л.
куркума - 0,5 ч.л.
вишня в'ялена - 0,5 склянки

Глазур:
вершкове масло - 1 ст.л.
цукор - 0,5 склянки
какао - 2 ст.л.
молоко - 3 ст.л.

Приготування:
Ретельно розтерти домашній сир, цукор, ванільний цукор, яйця, щоб не було грудочок (можна скористатися блендером), потім додати крохмаль і куркуму, збити до стану пишної маси кремоподібній. В'ялену вишню заливаємо окропом і даємо постояти хвилин 15, потім зливаємо воду, просушуємо вишню за допомогою паперового рушника і додаємо в сирну масу, також додаємо лимонну цедру одного лимона.

Дно форми застилаємо пергаментним папером і викладаємо сирну масу, запікаємо при температурі 180-190 градусів хвилин 50. Поки сирник запікається ми готуємо глазур. Для цього змішуємо цукор, какао, молоко і варимо до загустіння, а потім додаємо масло. Готовий, остиглий сирник покриваємо глазур'ю.