понедельник, 13 февраля 2017 г.

Готуємо шоколадно-лимонний пиріг


Розсипчастий шоколадний корж з легкою гірчинкою та ніжна ароматна лимонна начинка ідеально поєднуються між собою.

Пиріг виходить не надто солодким, тому чудово підходить для швидкого перекусу. Та особливо смакує з гарячою кавою.

Інгредієнти:

1 яйце;
50 г цукру;
70 г вершкового масла;
20 г какао;
30 г мигдалю;
100-150 г борошна;

Для начинки:
4 яйця;
1 жовток;
150 г цукру;
150 мл вершків 33-35 % жирності;
2 лимона;
трішки шоколаду.

Приготування:

Яйце збити з цукром, додати масло, перемішати.

Мигдаль збити в блендері, додати в суміш. Додати какао, перемішати, додати борошно і замісити тісто.

В змащену олією форму для запікання викласти тісто, розрівняти, зробити бортики. Накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин в холодильник.

Плівку зняти, а на тісто покласти папір для випікання. Насипати фасолі чи гороху, для того, щоб тісто не піднялося і краще пропеклося.

Поставити в розігріту на 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Шкурку лимона потерти на тертці, з м’якоті вижати сік, всього потрібно 100 мл соку.

Яйця і жовток збити з цукром, додати вершки. Додати цедру і сік лимона, змішати.

Вилити начинку на корж (папір з фасолею чи горохом викинути), поставити в духовку і випікати ще 45 хвилин.

Коли пиріг схолоне, посипати його тертим шоколадом.