понедельник, 13 февраля 2017 г.

Запікаємо курячі стегенця у медовому соусі









Напевно ви вже переконалися, що рецептів приготування соковитої курятини – дуже багато.

Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт, де гармонійно поєднується і солодке, і кисле, і гірке. Курячі стегенця у медовому соусі просто тануть у роті.

Інгредієнти:

1 кілограм курячих стегенець;
90 грамів меду;
1/4 склянки діжонської гірчиці;
1 столова ложка оливкової олії;
2 гілочки розмарину або 0,5 чайної ложки сушеного;
сік половинки апельсина;
сіль до смаку.

Приготування:

Курячі стегенця промити і за допомогою рушничка чи серветки забрати зайву вологу, щоб вода не розбавила соус.

Готуємо соус. У миску видушити сік половинки апельсина, додати оливкову олію, сіль, мед та діжонську гірчицю. Все ретельно вимішати до однорідної маси. замість оливкової олії можна використати соняшникову. Соус для курячих стегенець готовий.

У форму для запікання викласти курячі стегенця і посолити, за бажанням можна додати перцю. Залити все готовим соусом і посипати сушеним розмарином або покласти зверху гілочки свіжого розмарину.

Помістити курячі стегенця в розігріту до 180 ºС духовку і запікати приблизно 45 хвилин. Коли вони будуть готові, то при проколюванні м’яса буде виділятись прозорий сік.

Соус, який залишився, можна перелити в соусницю і подавати разом із м’ясом. Це стане чудовим доповненням до соковитих курячих стегенець.