Свинина. За і проти.

свинина



Протилежні думки, з приводу вживання свинини в їжу, можна почути від представників різних країн. Причому тих, хто свідомо відмовляється від свинини, значно менше тих, хто харчується повноцінно. Свою відмову вони мотивують по-різному, але в більшості випадків тим, що древні релігійні правила не дозволяють їсти їм саме свинину. Але, як ми можемо бачити, свинарство, з давніх часів розвивалося, в даний час не втрачає позицій і буде розвиватися надалі. Не зважаючи, на різних вегетаріанців і релігійних фанатиків.

Розглядаючи свинину в якості продукту для вживання в їжу, не можна не сказати про унікальний поєднанні вітамінів і мікроелементів. Так, вітаміни груп В1, В2, В6, В12, РР -представлені в пропорції до магнію, фосфору, цинку, в такому поєднанні, що виведення з організму важких елементів відбувається досить ефективно, без наслідків. Що стосується прямого впливу на загальний фізичний стан — вживання свинини дозволяє зміцнити кісткову тканину, забезпечуючи при цьому всі м’язові групи достатньою кількістю білків і жирів. Таким чином, вживання свинячого м’яса дозволяє підтримувати форму, не тільки тим, хто зайнятий важкою фізичною працею, але і тим, хто постійно перевантажує організм кофеїном і нікотином.

Ретельний медичний аналіз свіжого сирого свинячого м’яса, підтверджує відому думку про сприятливе середовище для розвитку багатьох мікроорганізмів. Дійсно,при недостатній тепловій обробці м’ясних напівфабрикатів, в організм людини можуть потрапити деякі паразити, що викликають досить небезпечні захворювання.Трихінельоз — мабуть, найскладніше в лікуванні і цілком може привести до летального результату. Висока калорійність свинини, при надмірному вживанні,так само може привести до зміни структури внутрішніх органів. Тому, діагноз«жировий гепатоз клітин печінки» — зустрічається у всіх огрядних любителів смажених шкварок.

У той же час, медики не заперечують і того, що свинячий жир сприяє правильному налаштуванні обміну речовин, безпосередньо в м’язовій тканині. Завдяки вмісту арахідонової кислоти(у складі фосфоліпідів), в м’язах людини, відбувається відновлення клітинних мембран, які руйнуються, наприклад, після посиленого тренування. Так само,ученим напевно відомо, що критичний недолік цієї кислоти в організмі людини,сприяє виникненню дерматиту. А лабораторні досліди на тваринах, виявили навіть порушення роботи нирок, саме, за відсутності в їх раціоні незамінних кислот. Визначено: добова доза арахідонової кислоти міститься в 250-й грамах свинячого сала.

Начебто все просто: чверть кілограма сала на день і проблеми з м’язами вирішені. Однак, щоденне вживання великої кількості жирної свинини, запросто може привести до таких наслідків,при яких навіть, спочатку цілком здорова людина, у кращому випадку, виявиться завсідником місцевої поліклініки. Проблема ожиріння хвилює світове співтовариство не перший рік, існує на цей рахунок навіть досить точний і місткий вираз: «ножем і виделкою ми риємо собі могилу». І, мабуть, самим дієвим методом боротьби з ожирінням, буде не відмова від жирної свинини, а помірне її вживання.
Свинина. За і проти. Свинина. За і проти. Reviewed by Надя Гладій on 23:32:00 Rating: 5