среда, 15 февраля 2017 г.

Рецепти салатів з консервованої риби. Швидко та смачно






Для того щоб прикрасити стіл, зовсім не обов'язково готувати складні салати з екзотичних продуктів, можна взяти прості інгредієнти, додати трохи фантазії, приправити натхненням і отримати чудову страву.

Пропонуємо вашій увазі декілька рецептів оригінальних салатів з консервованої риби. До того ж вони досить швидко готуються і можуть "врятувати" вас у разі несподіваного приходу гостей.

Салат з сардинами та яйцями

До інгредієнтів ви можете додавати різні свіжі або варені овочі, гриби, а також змінювати заправку на свій смак.

Інгредієнти:

консерви рибні - 1 банка;
яйця - 3 шт.;
майонез - 200 г;
зелена цибуля, петрушка, кріп.

Приготування:

Для приготування салату з консервованої сардини, спочатку відваримо яйця, очистимо їх і наріжемо кубиками. Рибу потрібно розім’яти виделкою. Зелень дрібно нарізаємо, змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом.

Ви можете додати у салат сухарики, приміром, зі смаком риби, але тоді салат треба відразу подавати до столу, щоби сухарики залишилися хрусткими.

Салат з крекером та сардиной

Інгредієнти:

консерви рибні - 1 банка;
яйця - 4 шт.;
крекер бутербродний - 24 шт.;
сир - 150 г;
зелена цибуля - 2 стрілки;
майонез - за смаком;
часник - 2 зубчики.

Приготування:

На дно салатниці викладаємо шар солоного крекеру. Відварюємо яйця, чистимо, натираємо білки на середній тертці, потім змішуємо з 2 столовими ложками майонезу і викладаємо на крекер. Зверху - наступний шар крекеру.

Рибу розминаємо виделкою, олію не зливаємо, вона має просочити крекер. Потім викладаємо її наступним шаром в салатницю, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і накриваємо ще одним шаром крекеру.

Натираємо сир на середній тертці, змішуємо з видавленим часником і 4 столовими ложками майонезу і викладаємо на крекер. Зверху - наступний шар солоного крекеру, яким змащуємо 2-3 столовими ложками майонезу і посипаємо натертим жовтком.

Салат прикрашаємо петрушкою, кропом або свіжим огірком.

Салат з сардини та рису

Інгредієнти:

консерви рибні - 1 банка;
яйця - 2 шт.;
рис відварний - 1 склянка;
цибуля - 1 шт;
майонез - 1-2 ст. ложки.

Приготування:

Розминаємо консерви виделкою (не зливаємо олію), змішуємо з вареним рисом, дрібно порубаними яйцями і цибулею, заправляємо майонезом та викладаємо в салатницю.

Салат з грибами та сардиною

Інгредієнти:

консерви рибні - 1 банка;
яйця - 5 шт.;
гриби - 400 г;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт;
огірок маринований - 2 шт.;
сир - за смаком;
майонез - 1-2 ст. ложки.

Приготування:

Гриби (краще шампіньйони) нарізаємо скибочками і злегка підсмажуємо.

Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо овочі на сковорідці. Олію використовуємо з консерви, тому зайву олію зі сковорідки треба злити.

Рибу розминаємо, огірок нарізаємо соломкою, варені яйця натираємо на тертці і викладаємо всі інгредієнти шарами в салатницю. Першими йдуть гриби, потім яйця, потім огірок, сардини і зверху цибулю з морквою.

Кожен шар салату з консервованої сардини змащуємо майонезом. Перед подачею на стіл посипаємо натертим сиром.