среда, 1 февраля 2017 г.

Сладки орехчета



Необходими продукти
За тестото:
125 г масло
1 бр. яйце
1/2 ч.ч. пудра заха
1/4 ч.ч. кисело мляко
3 ч.ч. брашно
2 ванилия
щипка сол
За крема:
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. брашно
2 с.л. кристална захар
125 г масло
5 с.л. пудра захар
смлени орехи, ром
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Замесвате меко тесто, от което се правят топчета, колкото лешник. Те се поставят в предварително загрята преса. Пекат се от двете страни, като по време на печенето обръщате пресата, до получаването на светло кафяв цвят.

Крем: Към прясното мляко се прибавя брашното и захарта. Разбиват се добре и се загряват при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Приготвения крем се оставя да изстине.
Маслото и пудрата захар се разбиват до получаването бял и пухкав маслен крем, който се ароматизира с ванилията. След това към този крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем. Към получения млечно-маслен крем се прибавят дребни остатъци от изпечените орехчета, смлените орехи и ром.

Ореховите черупки се пълнят с крем и се залепват така, че да получите цели орехчета.
П.П.Ако нямате преса за орехчета,в магазините за домашни потреби или магазините "всичко по 1 лев" продават формички с които също можете да приготвите тези позабравени, но много вкусни сладки от детството.Приятен апетит!!!