четверг, 1 декабря 2016 г.

Як зрозуміти, що продукти вже не годяться для вживання...

Ніхто не хотів би почати свій день з харчового отруєння. Різні продукти псуються по-різному, і хоча хіміки працюють над винаходом спеціального тесту, який негайно би визначав, чи є хвороботворні бактерії в їжі, в даний час найбезпечніше було б дотримуватися думки: «Якщо сумніваєшся - викидай». Риба Знаменитий саркастичний жарт Бенджаміна Франкліна: «Риба і гості починають смердіти через три дні». Коли риба псується, вона починає поширювати навколо себе сильний запах; для риби, яка була заколота свіжою, використовуйте очі як запасний спосіб перевірки. Шукайте знебарвлення, зміну кольору або тьмяні кольори. Якщо риба здається коричневою, жовтою або сіруватою, - навіть якщо це виявляється тільки по краях, прийшла пора відправляти таку їжу у відро для сміття. Те ж саме стосується і більшості морепродуктів. Яйця Є причина, по якій неприємних людей в Америці називають буквально «зіпсоване яйце». На щастя, все, що потрібно, щоб протестувати свіжість яєць - це миска води і кілька секунд. Покладіть яйце без тріщин в шкаралупі в миску з водою і спостерігайте. Старі яйця дають повітрю просочуватися через їх пористу шкаралупу, і з цієї причини вони швидше попливуть або встануть сторчма на дні миски. Стейк Спокуса скуштувати доброго стейку досить велика для деяких, щоб «встромити пазурі» в шматок м'яса, в якому ці люди не зовсім впевнені. Але вогонь гриля, жар духовки / сковороди - це не панацея, і неправильно збережене м'ясо заростає бактеріями з небезпечними мікроорганізмами, такі як ешерихії та сальмонели. Подивіться на колір. Сірий може бути одним з відтінків осені, але він безумовно не є здоровим кольором для стейка. Так само струсіть його, протухлий стейк виділяє такий гнилий запах, що він виправдовує своє звання. Якщо ви все ще не впевнені, нехай роботу зроблять пальці: зіпсований стейк липкий на дотик, - і це змусить вас прийняти рішення. Свинина Свиняче м'ясо - одне з самих пісних, і свинина утримує титул першого номера по купівельності в світі. Але, треба сказати, що це маленьке порося цілком може зіпсуватися, і коли подібне відбувається, воно здатне помститися людям за все. Застосуйте той же тест, що і до звичайного м'яса (див. вище): запах, вигляд і дотик, - якщо свинина викликає у вас сумнів. Свинина повинна трохи пахнути кров'ю, не повинна бути кольору плісняви ​​(рожеве або темно-червоне - ось саме ці кольори підходять для даного м'яса), не повинна бути прозорою, і у неї не повинно бути в'язкої плівки на дотик. Курка Протухла курка - це бомба з годинниковим механізмом на вашій кухні. Ніколи не зберігайте сиру курку в холодильнику довше 48 годин, і з'їдайте заморожену курку протягом 6 місяців після першої заморозки на виробництві. Погана курка дає кислий запах та пахне аміаком. Зміна кольору або липка поверхня - так само хороші індикатори того, що курка викинути. Картопля «Тухла картопля» може бути і відмінною назвою для ірландської гаражної групи, але навряд чи це щось, що ви хотіли б побачити на своїй тарілці. Даний багатогранний овоч зберігається довше, якщо його тримати в прохолодному (але не на морозі!) І темному місці, але періодично його необхідно перевіряти. Коли псується одна картоплина, через неї починають гнити і інші. Стисніть картоплю, якщо вона міцна, її можна їсти, але якщо вон м'яка і кашоподібна, викидайте негайно. Пошукайте коріння, понюхайте їх, запах зіпсуваної картоплі - це чіткий запах цвілі. Арахісова та інші олії Арахісова паста містить багато жирів, які гарантують, що вона не запліснявіє, але, як і інші олії, вона з часом стане гіркою. Перевірте термін придатності і як слід понюхайте; якщо аромат видихався або віддає чимось дивним, викидайте продукт негайно. Йогурт Йогурт - це повсякденний продукт, вироблений шляхом бактеріального бродіння молока; так що, по суті, - це продукт, який мріє зіпсуватися. Сигнальні ознаки псування - це дивний запах, точки цвілі або грудкувата текстура, яка не має нічого спільного з доданими шматочками фруктів. Йогурт може навіть здаватися придатним по запаху і мати лише невеликі відхилення за смаком, але отруєння однією ложкою такого продукту викликає як мінімум сильні болі в шлунку і кишечнику. Сир з кремовою текстурою На відміну від навмисно старих сирів, виготовлених з використанням плісняви, - начебто горгонзоли або рокфору, - кремові сири найкраще споживати свіжими. Викиньте, якщо він став зеленуватим або обріс цвіллю, і перевірте термін придатності; після того, як ви відкрили такий сир, його необхідно з'їсти протягом 10 днів. Полуниця (та інші ягоди) Ця смачна ягода має погану репутацію щодо терміну зберігання. Придивіться до будь-яких змін в кольорі і шукайте пухнасті білі крапки-сіточки, які можуть зливатися з ворсом самої полуниці, а так само коричневі плями. Зріла полуниця все ж повинна бути міцною на дотик, і зобов'язана мати однорідний червоний колір.