четверг, 1 декабря 2016 г.

Чи корисні роли для вашого здоров’я?

Традиційна японська кухня вражає своїми вишуканими стравами, адже національні блюда японці готують з натуральних продуктів, які піддаються мінімальній термічній обробці. Однією із найпопулярніших страв японської кухні, в Україні, є роли. Багато хто вважає суші корисними для нашого організму, проте є й такі, які переконують в тому, що японська кухня пагубна для здоров’я. До основного складу будь-яких ролів входять: риба, рис, рисовий оцет, морські водорості, імбир, соєвий соус і васабі. Основна користь такого складу в тому, що морепродукти насичені великою кількістю вітамінів і мінеральних речовин, так як інгредієнти проходять мінімальну термічну обробку, що дозволяє зберегти всі поживні речовини. Так давайте ж подивимося, що міститься в кожному продукті звичайного рола. 1. Рис – основний інгредієнт рола Давно відомо, що в рисі міститься велика кількість вуглеводів, які збагачують наш організм енергією і необхідні для його повноцінного функціонування. Крім цього, рис багатий на клітковину, яка допомагає перетравлювати продукти хaрчування, а також на залізо, білок та тіамін. Дієтологи стверджують, що роли низькокалорійна страва, яку інколи вважають дієтичною, саме через те, що основний інгредієнт рис. 2. Морепродукти Через те, що продукти проходять мінімальну термічну обробку, вони зберігають всі поживні вітaміни, в тому числі вітамін В, мінерали, білки. Риба – це низькокалорійний інгредієнт ролів, яка багата на фосфор, йод, цинк, калій. Дані мінерали позитивно впливають на серцево-судинну систему та допомагають зберігати хорошу пам'ять. Проте, варто звернути увагу на те, що сира риба, а саме хижа, як наприклад тунець, багата на ртуть і важкі метали, тому не варто вживати в великій кількості роли з подібною рибою. 3. Водорості норі Містять велику кількість йоду, що необхідна для нормального функціонування щитовидної залози. Крім того, вони багаті на вітамін В12, кальцій та залізо, що убезпечує від хрупкості кісток. Проте варто пам’ятати, що надлишок йоду в організмі негативно впливає на щитовидну залозу, тому не варто зловживати. 4. Васабі Головним інгредієнтом продукту є японський хрін, багатий на вітамін С і має антисептичні та антибактеріальні властивості. 5. Соєвий соус Багатий на білки, вітамін В, клітковину та різноманітні мінерали, які зміцнюють кровоносні судини, перешкоджають старінню та позитивно впливають на нервову систему людини. Проте не варто зловживати соусом, адже в ньому міститься надзвичайна кількість хлориду натрію, який шкодить організму. 6. Імбир Вважається дуже поживним продуктом для нашого організму, так як він містить надзвичайну кількість мінеральних речовин та амінокислот. Імбир підвищує імунітет, зменшує кількість холестерину в крові та запобігає появі ракових пухлин. Таким чином, вживаючи роли, можна покращити роботу системи травлення та серцево-судинної системи, також знизити можливість зaхворювання на рак. Ця страва ідеально підійде для людей, які сидять на дієтах, адже роли низькокалорійні і ними можна швидко насититися. Відмітимо, що помірне вживання ролів корисно впливатиме на ваш організм, а зашкодити вони можуть лише при частому вживанні та неякісному виготовленні. Тому радимо відвідувати заклади, які спеціалізуються на виготовленні японської кухні, такі, як наприклад, суші-бар Муракамі. Тоді у вас є можливість не тільки поласувати надзвичайно смачними стравами національної кухні Японії, але й не переживати за власне здоров’я.