Сіль - найнебезпечніший для серця продукт




Виявляється, продуктом, що шкодить серцю і всій серцево-судинній системі, є звичайна поварена сіль.

На думку австралійських дослідників, шкода солі недооцінюється, хоча вона дуже швидко і дуже негативно впливає на судини відразу після її застосування. При регулярному вживанні великої кількості солоних продуктів, у людини можуть розвинутися ті або інші патології серцево-судинної системи.

Любов до солоного приводить до підвищення ризику гіпертонії, інсультів і інфарктів. Особливо, у людей, які мають схильність до таких захворювань. А це хворі, у яких є: генетична схильність, зайва вага, діабет, часті стреси й нікотинова залежність.

Чим більше і частіше ви підсолюєте їжу, чим більш безконтрольно сіль використовується в готовій продукції (ковбаса, напівфабрикати, соуси), тим вища ймовірність порушень у роботі серцево-судинної системи. І отут шкода солі є незаперечною.

"Уживання солоної їжі приводить до практично миттєвого й різкого розширення судин, а потім до такого ж різкого звуження, а також провокує накопичення холестерину в організмі, що приводить до проблем з судинами", - відзначила одна з авторів роботи Касі Дікінсон.

Звичайно люди вживають від 8 до 12 г солі на добу, а при цьому вже 3,8 г є ризикованою дозою.

Безсольова дієта, у першу чергу, показана людям із проблемами нирок і сечовивідної системи, ожирінням, гіпертонією, схильністю до інсульту й інфаркту в сімейному анамнезі (хтось із близьких має одне із цих захворювань).

Взагалі, учені настоюють, щоб шкода солі пропагувалася так само, як і шкода цукру. Адже ризики для здоров'я дуже великі. Не варто їх недооцінювати.

Усім аматорам солоного важливо регулярно чистити судини за допомогою простих засобів, стежити за дієтою, достатньо пити і займатися спортом. Але, у першу чергу, варто мінімізувати кількість споживаної солі.


Сіль - найнебезпечніший для серця продукт Сіль - найнебезпечніший для серця продукт Reviewed by Марія Тороус on 8:11:00 Rating: 5