ЧОМУ КОРИЧНЕВИЙ ЦУКОР КОРИСНІШЕ БІЛОГО

Вже кілька років триває суперечка — корисніше коричневий цукор білого. Хтось каже, що ніякої різниці немає (відмінність у кольорі, а корисні речовини ті ж), хтось каже, що він набагато корисніше для здоров’я і від нього неможливо поправитися. Давайте розберемося. По-перше, коричневий цукор відрізняється від білого не тільки кольором. Потрібно знати, що білий цукор — це рафінований (оброблений) цукор. Як правило, або тростинний або буряковий. На відміну від білого, коричневий цукор — це необроблений цукор. І в продажу він тільки тростинний. Так як буряковий цукор, якщо не провести обробку, не так приємний на смак, колір і запах (трохи віддає малясой). Коричневий буряковий цукор також існує і має своє застосування, але він використовується не для прямого вживання, а для інших цілей (наприклад, при виробництві спирту або ще в деяких кулінарних промислових цілях). Взагалі, коричневий цукор – це проміжний етап у виробництві білого, він просто не пройшов ще обробку гашеного известю (такою, якою фарбують дерева і бордюри). Але, не варто переживати, вапна у процесі виробництва в ньому не залишається Зовсім нещодавно були проведені дослідження, які показали, що за кількістю вуглеводів коричневий цукор нічим не відрізняється від білого, відмінність лише в кількості мінеральних речовин і вітамінів. Ось їх в коричневому цукрі дійсно більше. Таким чином, вживання коричневого цукру ніяк не буде перешкоджати набору зайвих кілограмів, також як і білий. Зате з його допомогою можна збільшити «кількість вітамінів в організмі. І потрібно пам’ятати, що купуючи коричневий цукор, який, між іншим, коштує в кілька разів дорожче білого, ви можете придбати насправді білий рафінований цукор, який був пофарбований у коричневий колір харчовими барвниками. Так дуже часто обманюють покупців. Тому будьте вкрай уважні, обов’язково дивіться, щоб на етикетці напис «нерафінований». Інакше немає сенсу переплачувати.
ЧОМУ КОРИЧНЕВИЙ ЦУКОР КОРИСНІШЕ БІЛОГО ЧОМУ КОРИЧНЕВИЙ ЦУКОР КОРИСНІШЕ БІЛОГО Reviewed by Маряна Гриців on 0:02:00 Rating: 5