суббота, 12 ноября 2016 г.

ЧОМУ КОРИЧНЕВИЙ ЦУКОР КОРИСНІШЕ БІЛОГО

Вже кілька років триває суперечка — корисніше коричневий цукор білого. Хтось каже, що ніякої різниці немає (відмінність у кольорі, а корисні речовини ті ж), хтось каже, що він набагато корисніше для здоров’я і від нього неможливо поправитися. Давайте розберемося. По-перше, коричневий цукор відрізняється від білого не тільки кольором. Потрібно знати, що білий цукор — це рафінований (оброблений) цукор. Як правило, або тростинний або буряковий. На відміну від білого, коричневий цукор — це необроблений цукор. І в продажу він тільки тростинний. Так як буряковий цукор, якщо не провести обробку, не так приємний на смак, колір і запах (трохи віддає малясой). Коричневий буряковий цукор також існує і має своє застосування, але він використовується не для прямого вживання, а для інших цілей (наприклад, при виробництві спирту або ще в деяких кулінарних промислових цілях). Взагалі, коричневий цукор – це проміжний етап у виробництві білого, він просто не пройшов ще обробку гашеного известю (такою, якою фарбують дерева і бордюри). Але, не варто переживати, вапна у процесі виробництва в ньому не залишається Зовсім нещодавно були проведені дослідження, які показали, що за кількістю вуглеводів коричневий цукор нічим не відрізняється від білого, відмінність лише в кількості мінеральних речовин і вітамінів. Ось їх в коричневому цукрі дійсно більше. Таким чином, вживання коричневого цукру ніяк не буде перешкоджати набору зайвих кілограмів, також як і білий. Зате з його допомогою можна збільшити «кількість вітамінів в організмі. І потрібно пам’ятати, що купуючи коричневий цукор, який, між іншим, коштує в кілька разів дорожче білого, ви можете придбати насправді білий рафінований цукор, який був пофарбований у коричневий колір харчовими барвниками. Так дуже часто обманюють покупців. Тому будьте вкрай уважні, обов’язково дивіться, щоб на етикетці напис «нерафінований». Інакше немає сенсу переплачувати.