вторник, 22 ноября 2016 г.

Чому риба корисніша м’яса.

У людей, чий раціон включає в себе морську рибу і рослинні масла, в старості набагато менше шансів зіткнутися з деменцією. Ймовірність того, що у любителів риби після 60 років знизиться пам’ять і з’являться когнітивні порушення, на цілих 19% нижче, ніж у тих, хто зловживає червоним м’ясом і воліє тваринні жири. На думку вчених з Університету Алабами, старечу деменцію вилікувати неможливо, але її можна попередити. Дослідники провели дослідження за участю понад 17 000 64-річних американців. Їх метою було дізнатися, чи є математичний зв’язок між ступенем порушень когнітивних функцій у випробовуваних і наявністю в їх раціоні рослинних олій і морської риби, складових середземноморської дієти. Як виявилося, у фанатів морепродуктів результати тестів набагато кращі, ніж у м’ясоїдів. А це означає, що людині життєво необхідно мінімізувати наявність тваринних жирів і червоного м’яса в своєму раціоні. особливо варто стримувати себе в розпал шашликового сезону. Для тих, хто стежить за здоров’ям і бажає зберегти активність до глибокої старості, кращим варіантом шашлику будуть морепродукти, запечені на грилі.