среда, 2 ноября 2016 г.

ЯКА КОРИСТЬ ВІД СМАЖЕНОГО СОНЯШНИКОВОГО НАСІННЯ?

Насіння соняшника відоме своєю харчовою цінністю. Це досить калорійний продукт, який став популярний завдяки тому, що з нього можна добувати олію з низькими ціновими показниками. Також багатьом подобаються смакові якості самого насіння соняшнику. Воно виявилося досить смачними, якщо його злегка підсмажити. Але багатьох зацікавить відповідь на питання, чи корисне смажене насіння соняшника? Смажене насіння, як показали дослідження, дійсно багате різноманітними корисними сполуками. Насамперед, це джерело вітаміну А, який позитивно впливає на зір, а також стан волосся, нігтів і шкіри. Крім того, в насінні міститься найпотужніший антиоксидант – вітамін Е, а він, як відомо, регулює роботу серця. У насінні соняшнику достатня кількість вітаміну В. Даний вітамін допомагає поліпшити стан шкіри, а також нормалізує роботу нервової системи. Вітамін D також входить до складу смаженого насіння соняшнику. Він добре впливає на стан суглобів. Також доповнюють список: велика кількість білка, амінокислоти, фосфор, магній, калій, селен, йод, кремній, фтор та інші мінерали. Але тут варто відзначити, що в насінні, яке не піддавалося термічній обробці вітамінів - мінералів набагато більше. Оскільки насіння калорійне, то їх щоденне споживання може посприяти появі зайвих кілограмів. Якщо ви лузгаете насіння зубами, ризикуєте пошкодити емаль. Краще чистити насіння від шкаралупи за допомогою пальців або купувати вже очищене. Також, відчутним недоліком можна назвати і те, що сама рослина соняшника має властивість забирати з ґрунту не тільки корисні, але й шкідливі речовини, які потім потрапляють до насінини, а, відповідно, і в організм людини при вживанні. Джерело