понедельник, 21 ноября 2016 г.

Як приготувати смачну домашню сметану?

Сметана – не тільки смачний, але ще і дуже корисний продукт. І якщо магазинна здається вам несмачною або недостатньо корисною, то спробуйте поекспериментувати в домашніх умовах. Як зробити сметану самостійно?Як приготувати смачну і корисну домашню сметану? Зробити це можна кількома різними способами, і кожен буде розглянуто детально. Спосіб перший Найпростіше зробити сметану з молока. І воно буде єдиним інгредієнтом, обсяг якого складе три літри. Опис процесу приготування: Спочатку потрібно підігріти молоко в каструлі, щоб воно було теплим, але не гарячим. Далі перелийте його в яку-небудь ємність, наприклад, скляну банку або пластикову пляшку. Горлечко накрийте згорнутого в кілька разів паперовою серветкою або тканиною, перев'яжіть. Надішліть молоко в тепле місце для сквашування. Цей процес може тривати близько трьох днів, але якщо вдома холодно, то може піти і п'ять днів. Причому перемішувати продукт при сквашивании не потрібно! Далі підготуйте яку-небудь ємність, її верх затягніть або досить щільною тканиною, або згорнуту в кілька шарів марлею, добре зафіксуйте її. Перемістіть в такий саморобний друшляк сквашене молоко і залиште на 15-2 години, щоб сироватка відокремилася і опинилася в ємності. Масу, що залишилася на тканини або марлі, слід перекласти в глибоку миску і збити за допомогою блендера, щоб саморобна сметана стала однорідною і ніжною. Якщо вона здасться занадто густий, то в неї можна додати трохи молока. Порада: чим жирніше використовується молоко, тим більше жирної і смачною буде сметана. Ідеальний варіант – це натуральне домашнє. Якщо ви купуєте магазинне, то терміни його зберігання повинні бути мінімальними, це буде говорити про відсутність у складі консервантів. Спосіб другий Щоб приготувати досить жирну сметану з звичайного магазинного молока, підготуйте наступні інгредієнти: 320 мл молока (жирністю близько 35%); три столові ложки сметани (краще всього використовувати жирну домашню, але підійде і магазинна); пачка вершкового масла (від процентного вмісту жиру в ньому буде залежати кінцева жирність сметани). Приготування: Масло потрібно дістати з холодильника і порізати на невеликі шматочки, щоб воно стало м'яким. Потім масло покладіть в молоко і нагрівайте суміш, щоб шматочки почали танути. Вимкніть вогонь, не чекайте повного розчинення, це відбудеться пізніше. Далі склад перелийте в будь-яку досить глибоку ємність і починайте збивати блендером, причому краще на самій високій швидкості. Приблизно через три-чотири хвилини у вас повинні вийти вершки, в цей момент процес можна зупинити. У саморобні вершки введіть сметану, ще раз все добре збийте, потім накрийте, оберніть ковдрою і відправте в тепле місце мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Готовність бажано періодично перевіряти, так як передержанная сметана може стати кислою. Готовий продукт можна збити ще раз для додання йому однорідності. Далі відправте його в холодильник і їжте. Спосіб третій. Щоб отримати густу, смачну і ніжну сметану, в якості вихідного продукту краще всього використовувати вершки. Ось що знадобиться для приготування: 500 мл вершків (чим жирніше вони будуть, тим краще); дві або три столові ложки готової сметани. Опис процесу: Спочатку потрібно просто добре перемішати підготовлені інгредієнти. Далі суміш вилийте в ємність, закрийте її і приберіть на три дні в тепле місце. Щоб прискорити процес сквашування, банку можна загорнути в махровий рушник або теплу ковдру. Вершки ж можна трохи підігріти, або просто заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони не були занадто холодними. Тепер складу треба добре збити, використовуючи блендер, а потім відправити в холодильник. Через кілька годин саморобна сметана повністю готова до вживання. Спосіб четвертий Досить швидко можна отримати сметану з молока і кефіру. Інгредієнти: один літр молока (краще використовувати саме жирне); чотири столові ложки кефіру або кислого молока. Приготування: Спочатку молоко потрібно закип'ятити. Потім остудіть його приблизно до 39-40 градусів. При такій температурі продукт буде теплим, але не гарячим. Тепер молоко потрібно перелити в банку. Додайте в нього кефір, щільно закрийте ємність, активно потрясіть її для перемішування інгредієнтів, а потім загорніть в товсте ковдру і на сім або вісім годин відправте в тепле місце. Підготуйте будь-яку досить об'ємну ємність, натягніть на неї згорнуту в кілька разів марлю або щільну тканину, закріпіть гумкою або мотузкою, а потім перекиньте туди сквашене молоко. Далі ємність слід відправити на вісім-дев'ять годин у холодильник, щоб сироватка поступово відокремлювалася. А щоб відділення було більш ефективним, можна періодично перемішувати масу ложкою. Тепер суміш активно збийте блендером і поставте в холодильник на ніч для настоювання і остаточного згущення. При бажанні можна додати невелику кількість молока, щоб отримати більш ніжну консистенцію. Спосіб п'ятий. Можна приготувати в домашніх умовах сметану з молока і йогурту. Для цього потрібно: літр молока; три столові ложки натурального йогурту. Опис процесу: Молоко налити в літрову банку. Попередньо можна його небагато підігріти. Далі додайте йогурт, все перемішайте і залиште ємність в теплому місці на всю ніч. Суміш збийте блендером, дайте їй постояти в холодильнику. Спосіб шостий Спробуйте зробити смачну сметану в мультиварці. Для цього потрібно: літр молока; 100 або 150 грамів готової сметани (краще домашнього); 2/3 склянки натурального йогурту, кефіру або кислого молока. Приготування: Спочатку влийте молоко в чашу мультиварки і, використовуючи будь-який режим, нагрійте його приблизно до 39-40 градусів. Далі введіть всі інші інгредієнти, все добре перемішайте до повного розчинення сметани і йогурту. Увімкніть режим «Підігрів», а таймер поставте на п'ятнадцять або двадцять хвилин. Коли прилад автоматично відключиться, накрийте його кришкою і залиште на вісім-дев'ять годин або на ніч. Далі продукт перекладіть в банку і приберіть в холодильник. До вечора він буде готовим до вживання і досить загусне. Рекомендації. Кілька корисних порад: Щоб отримати низькокалорійну дієтичну сметану, залиште молоко в холодильнику на добу. На його поверхні ви побачите вершки, які потрібно буде акуратно зняти ложкою. Але врахуйте, що в такому випадку кінцевий продукт не вийде таким густим і ніжним, яким повинен бути. Чим довше сметана перед вживанням буде знаходитися в холодильнику, тим більш смачною і густий вона стане. Якщо збільшити тривалість процесу сквашування, сметана може стати занадто кислим. Обов'язково спробуйте приготувати своїми руками смачну сметану. Це набагато простіше, ніж ви думаєте!