Як приготувати смачну домашню сметану?

Сметана – не тільки смачний, але ще і дуже корисний продукт. І якщо магазинна здається вам несмачною або недостатньо корисною, то спробуйте поекспериментувати в домашніх умовах. Як зробити сметану самостійно?Як приготувати смачну і корисну домашню сметану? Зробити це можна кількома різними способами, і кожен буде розглянуто детально. Спосіб перший Найпростіше зробити сметану з молока. І воно буде єдиним інгредієнтом, обсяг якого складе три літри. Опис процесу приготування: Спочатку потрібно підігріти молоко в каструлі, щоб воно було теплим, але не гарячим. Далі перелийте його в яку-небудь ємність, наприклад, скляну банку або пластикову пляшку. Горлечко накрийте згорнутого в кілька разів паперовою серветкою або тканиною, перев'яжіть. Надішліть молоко в тепле місце для сквашування. Цей процес може тривати близько трьох днів, але якщо вдома холодно, то може піти і п'ять днів. Причому перемішувати продукт при сквашивании не потрібно! Далі підготуйте яку-небудь ємність, її верх затягніть або досить щільною тканиною, або згорнуту в кілька шарів марлею, добре зафіксуйте її. Перемістіть в такий саморобний друшляк сквашене молоко і залиште на 15-2 години, щоб сироватка відокремилася і опинилася в ємності. Масу, що залишилася на тканини або марлі, слід перекласти в глибоку миску і збити за допомогою блендера, щоб саморобна сметана стала однорідною і ніжною. Якщо вона здасться занадто густий, то в неї можна додати трохи молока. Порада: чим жирніше використовується молоко, тим більше жирної і смачною буде сметана. Ідеальний варіант – це натуральне домашнє. Якщо ви купуєте магазинне, то терміни його зберігання повинні бути мінімальними, це буде говорити про відсутність у складі консервантів. Спосіб другий Щоб приготувати досить жирну сметану з звичайного магазинного молока, підготуйте наступні інгредієнти: 320 мл молока (жирністю близько 35%); три столові ложки сметани (краще всього використовувати жирну домашню, але підійде і магазинна); пачка вершкового масла (від процентного вмісту жиру в ньому буде залежати кінцева жирність сметани). Приготування: Масло потрібно дістати з холодильника і порізати на невеликі шматочки, щоб воно стало м'яким. Потім масло покладіть в молоко і нагрівайте суміш, щоб шматочки почали танути. Вимкніть вогонь, не чекайте повного розчинення, це відбудеться пізніше. Далі склад перелийте в будь-яку досить глибоку ємність і починайте збивати блендером, причому краще на самій високій швидкості. Приблизно через три-чотири хвилини у вас повинні вийти вершки, в цей момент процес можна зупинити. У саморобні вершки введіть сметану, ще раз все добре збийте, потім накрийте, оберніть ковдрою і відправте в тепле місце мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Готовність бажано періодично перевіряти, так як передержанная сметана може стати кислою. Готовий продукт можна збити ще раз для додання йому однорідності. Далі відправте його в холодильник і їжте. Спосіб третій. Щоб отримати густу, смачну і ніжну сметану, в якості вихідного продукту краще всього використовувати вершки. Ось що знадобиться для приготування: 500 мл вершків (чим жирніше вони будуть, тим краще); дві або три столові ложки готової сметани. Опис процесу: Спочатку потрібно просто добре перемішати підготовлені інгредієнти. Далі суміш вилийте в ємність, закрийте її і приберіть на три дні в тепле місце. Щоб прискорити процес сквашування, банку можна загорнути в махровий рушник або теплу ковдру. Вершки ж можна трохи підігріти, або просто заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони не були занадто холодними. Тепер складу треба добре збити, використовуючи блендер, а потім відправити в холодильник. Через кілька годин саморобна сметана повністю готова до вживання. Спосіб четвертий Досить швидко можна отримати сметану з молока і кефіру. Інгредієнти: один літр молока (краще використовувати саме жирне); чотири столові ложки кефіру або кислого молока. Приготування: Спочатку молоко потрібно закип'ятити. Потім остудіть його приблизно до 39-40 градусів. При такій температурі продукт буде теплим, але не гарячим. Тепер молоко потрібно перелити в банку. Додайте в нього кефір, щільно закрийте ємність, активно потрясіть її для перемішування інгредієнтів, а потім загорніть в товсте ковдру і на сім або вісім годин відправте в тепле місце. Підготуйте будь-яку досить об'ємну ємність, натягніть на неї згорнуту в кілька разів марлю або щільну тканину, закріпіть гумкою або мотузкою, а потім перекиньте туди сквашене молоко. Далі ємність слід відправити на вісім-дев'ять годин у холодильник, щоб сироватка поступово відокремлювалася. А щоб відділення було більш ефективним, можна періодично перемішувати масу ложкою. Тепер суміш активно збийте блендером і поставте в холодильник на ніч для настоювання і остаточного згущення. При бажанні можна додати невелику кількість молока, щоб отримати більш ніжну консистенцію. Спосіб п'ятий. Можна приготувати в домашніх умовах сметану з молока і йогурту. Для цього потрібно: літр молока; три столові ложки натурального йогурту. Опис процесу: Молоко налити в літрову банку. Попередньо можна його небагато підігріти. Далі додайте йогурт, все перемішайте і залиште ємність в теплому місці на всю ніч. Суміш збийте блендером, дайте їй постояти в холодильнику. Спосіб шостий Спробуйте зробити смачну сметану в мультиварці. Для цього потрібно: літр молока; 100 або 150 грамів готової сметани (краще домашнього); 2/3 склянки натурального йогурту, кефіру або кислого молока. Приготування: Спочатку влийте молоко в чашу мультиварки і, використовуючи будь-який режим, нагрійте його приблизно до 39-40 градусів. Далі введіть всі інші інгредієнти, все добре перемішайте до повного розчинення сметани і йогурту. Увімкніть режим «Підігрів», а таймер поставте на п'ятнадцять або двадцять хвилин. Коли прилад автоматично відключиться, накрийте його кришкою і залиште на вісім-дев'ять годин або на ніч. Далі продукт перекладіть в банку і приберіть в холодильник. До вечора він буде готовим до вживання і досить загусне. Рекомендації. Кілька корисних порад: Щоб отримати низькокалорійну дієтичну сметану, залиште молоко в холодильнику на добу. На його поверхні ви побачите вершки, які потрібно буде акуратно зняти ложкою. Але врахуйте, що в такому випадку кінцевий продукт не вийде таким густим і ніжним, яким повинен бути. Чим довше сметана перед вживанням буде знаходитися в холодильнику, тим більш смачною і густий вона стане. Якщо збільшити тривалість процесу сквашування, сметана може стати занадто кислим. Обов'язково спробуйте приготувати своїми руками смачну сметану. Це набагато простіше, ніж ви думаєте!
Як приготувати смачну домашню сметану? Як приготувати смачну домашню сметану? Reviewed by Маряна Гриців on 0:26:00 Rating: 5