среда, 2 ноября 2016 г.

Як відновити мікрофлору кишківника?

Чарка-дві капустяного розсолу перед їжею – суперзасіб. Розсіл краще пити домашній, а не з-під магазинної капусти. Перед споживанням його трохи підігріти. В раціоні має бути багато і квашеної капусти, і мочених квашених яблук. Допоможуть вашому кишківнику і свіжі кислі яблука, цитрусові та ягоди брусниці. Один-два фрукти та пригоршня ягід знищуватимуть шкідливі бактерії не гірше від спецпрепаратів. Увечері змішати дві столові ложки геркулесу зі жменькою сухофруктів (кураги, чорносливу, родзинок, сухих яблук). Залити 150 мл кефіру. Настоювати впродовж ночі. Вживати такий сніданок уранці натще. Також на ніч кефіром можна заливати суху перебрану гречку. Регулярно їсти свіжий топінамбур, а також як «особливу страву». На 300 г топінамбура – склянка молока, дві столові ложки масла, столова ложка пшеничного борошна, зелень і сіль до смаку. Очищені коренеплоди нарізати кубиками, покласти в кипляче наполовину розбавлене водою молоко і варити на слабкому вогні до готовності. Молоко злити в інший посуд, знову нагріти до кипіння, покласти в нього пшеничне борошно, пасероване на маслі, помішуючи, проварити до загустіння. Залити цим соусом топінамбур і перемішати, приправити спеціями та зеленню. З’єднати частину звіробою, по дві частини ромашки, м’яти перцевої, подорожника, трави і насіння парила звичайного. Столову ложку суміші залити 0,5 л крутого окропу, закутати і настояти впродовж півгодини. Процідити й пити замість чаю, без обмежень. За декілька днів нормалізуються випорожнення. Столову ложку перстачу залити склянкою окропу. Прокип’ятити 15 хвилин і настояти впродовж ночі. Пити по третині склянки тричі на день. Розмішати у півлітра підігрітої води столову ложку меду і стільки ж цукру, додати небагато, приблизно 2 г, дріжджів. Настоювати розчин у теплі годину-півтори, але не більше, інакше вийде спиртова брага, а нам цього не треба! Випити розчин увесь відразу за три-чотири години до їжі. Таким способом ви поселите заново корисні бродильні мікроби всередині. Зварити сир з кислого домашнього молока: поставити молоко в гарячу воду, за певний проміжок часу кисляк розділиться на сир і сироватку. Саме сироватка і є тим диво-засобом, який нормалізує флору та роботу кишківника. Потрібно вранці натщесерце випивати склянку теплої сироватки – й дуже швидко і природно флора кишківника нормалізується. Змолоти в кавомолці по столовій ложці очищеного насіння гарбуза, соняшнику та ядер волоських горіхів. Столову ложку порошку залити півсклянки кип’яченої прохолодної води, розмішати і випити. Приймати суміш двічі на день (уранці та ввечері) впродовж трьох тижнів.