КРАЩІ НАРОДНІ РЕЦЕПТИ ВІД РОЗЛАДІВ ШЛУНКА.

Ознаками проносу (діареї) вважають частоту випорожнень частіше, ніж 5 разів на добу, й, звісно ж, наявність у них великої кількості рідини. Другий критерій особливо важливий, оскільки у всіх різна активність перистальтики й залежить вона від харчування та віку. Але активне виділення разом з калом води не може бути фізіологічним, а отже, має насторожити навіть за нормальної частоти відвідування туалету. Розрізняють хронічну й гостру діарею. Гостра раптово починається й швидко минає, зазвичай через кілька днів. А ось хронічна може тривати тижнями чи навіть місяцями. Синдром подразненого кишечнику найчастіше призводить до хронічної діареї, також може проявлятися метеоризмом, чергуванням закрепів і проносів, посиленням перистальтики, нудотою та сухістю в роті. Пропонуємо кілька ефективних рецептів за цієї проблеми. За проблем із животом допоможуть часник та горілка У разі харчових отруєнь, які зумовлюють розлад травного тракту, рекомендується такий засіб: змішати 25 г кореня алтеї й 10 г квіток та листя багна звичайного, заварити суміш 1 л окропу. Настояти 1 годину, потім перецідити. Кожні 2 години приймати по 1 ст. л. Змішати в однакових частинах часник, подрібнений до порошкоподібного стану, й порошок очищеного березового вугілля (аптечний карболен). Зробити з них таблетки по 0,5 г. За 30 хв до їди приймати по 2 таблетки в разі кишкової інфекції. Ще корисно з’їдати протягом дня головку часнику. Залити 1 ст. л. подрібненого споришу 0,5 л гарячої води й 10 хв кип’ятити. Потім охолодити й перецідити. Приймати в разі розладу травлення по 0,5 склянки 4 рази на день. Залити 2 ст. л. листя ожини (подрібненого) 1 склянкою окропу. Кип’ятити 5 хв, на 30 хв укутати, потім перецідити. За діареї та харчових отруєнь пити по 0,5 склянки тричі на день. Морквяний суп за діареї в дитини. Для його приготування взяти: 3-4 середніх морквини; 1 середню цибулину; 2 середніх картоплини; 1 ч. л. борошна; 1 ч. л. вершкового масла. Моркву потрібно почистити й поставити варити на слабкому вогні. Коли вона стане м’якою - потерти на тертці. Опісля покласти знову в каструлю, додати терту картоплю, цибулю (дрібно нарізану), зелень і залити тією водою, в якій варилася морква, щоб овочі були повністю покриті. Коли суп буде майже готовий, присмачити його улюбленими приправами й можна підсолити. Насамкінець додати трохи борошна, щоб страва зробилася густою, масло. Такий суп-пюре можна давати діткам віком від 11 місяців. Мінеральні солі, що містяться в моркві, компенсують втрати, яких організм зазнав під час діареї. Крім того, в моркві багато пектинів, які заспокоюють слизову оболонку кишечнику. Ягоди чорниці чинять протизапальну, антисептичну й в’яжучу дію за ентериту, коліту й інфекційного розладу шлунка. Для приготування настою залити 4 ч. л. плодів 1 склянкою окропу й залишити настоюватися 30 хв. Пити настій невеликими ковтками протягом дня. Залити 1 ч. л. картопляного крохмалю 0,5 склянки прохолодної води, добре розмішати й відразу ж випити за 1 прийом. У разі розладу шлунка цей засіб діє досить ефективно. Залити 2 ст. л. зерен ячменю 400 мл перевареної води, залишити настоятися на 1 годину, потім поставити на вогонь і поварити протягом 10 хв, після чого ще 30 хв настоювати. Далі перецідити. Приймати по 0,5 склянки тричі на день. Один із найефективніших засобів за розладу шлунка, проносу й болю в животі, особливо в зимовий період, - це суміш сушених ягід чорниці (2 частини) та черемхи (3 частини), 1 ст. л. ягід залити 1 склянкою окропу, приймати по 2 ст. л. тричі на день. Через 2 дні пронос минає, й біль у животі припиняється. Залити 1 ч. л. сухого полину гіркого 1 склянкою окропу й настоювати 30 хв. Приймати по 1 ст. л. за 30 хв до їди. Цей засіб дуже добре допомагає за розладів шлунка, але потрібно знати, що вагітним та в разі ентероколіту полин протипоказаний. -У разі проносу можна приготувати такий засіб: узяти 1/3 ч. л. солі та 80 мл горілки, добре розчинити сіль у горілці й випити. Залити 1 ч. л. сухих і подрібнених кореневищ оману 1 склянкою води, настояти 8 годин, перецідити, гарно відтиснувши. Приймати по 0,25 склянки настою тричі на день за 30 хв до їди. Источник
КРАЩІ НАРОДНІ РЕЦЕПТИ ВІД РОЗЛАДІВ ШЛУНКА. КРАЩІ НАРОДНІ РЕЦЕПТИ ВІД РОЗЛАДІВ ШЛУНКА. Reviewed by Маряна Гриців on 9:21:00 Rating: 5