понедельник, 7 ноября 2016 г.

Диво-ягоди годжі: міфи і реальність

Ягоди годжі будуть корисні тільки в свіжому вигляді, при цьому слід пам'ятати, що велика частина вітамінів втрачається через 30 хвилин після збору. Частіше вони пропонуються в сушеному вигляді – при цьому володіють незначним проносним і сечогінним ефектом. Також можуть на нетривалий час вгамувати почуття голоду через свого специфічний солодкуватий присмак. Аналогом годжі може бути суміш кураги і шипшини. Також деякі мікроелементи з цих ягід можна знайти в черемші, часнику, висівках і бобах. Найбільш цікавим є германій – це мікроелемент, який має протиракову дію. Щодо годжі існує думка, що вітаміну С в них міститься більше, ніж у лимонах. Але при проведенні досліджень було виявлено, що під час сушки цих ягід вітамін С практично зникає. Для його отримання потрібно з'їдати свіжі ягоди, практично відразу ж зібрані. Якщо такої можливості немає, то можна скористатися журавлиною або лимоном. Що стосується використання годжі для схуднення, то і тут інформація дещо перебільшена. Немає відомостей про те, що дані ягоди володіють властивістю спалювати жири і знижувати вагу. Максимальний ефект, якого можна домогтися при їх вживанні, це зменшення ваги за рахунок втрат рідини через проносноий ефект, що чиниться ними. Також ягоди можна використовувати як низькокалорійний легкий перекус, здатний трохи притупити апетит. Як бачите, ягоди годжі володіють деякими корисними для здоров'я властивостями, але їх не можна назвати чудодійними. При цьому слід пам'ятати, що у них є протипоказання. Зокрема, не рекомендується вживати дані ягоди вагітним і годуючим жінкам, при наявності алергії, а також під час загострення шлунково-кишкових захворювань.