среда, 23 ноября 2016 г.

МОРКВЯНИЙ КЕКС У ХЛІБОПІЧЦІ

Смачний, ситний і вітамінний морквяний кекс можна без проблем приготувати у хлібопічці. Точніше, вона готує а ви чекаєте, коли можна буде поласувати смачненьким. Тому не полінуйтесь і спечіть морквяний кекс за нашим рецептом. Інгредієнти для кексу 1 склянка борошна 1 склянка дрібно натертої моркви 1/2 склянки родзинок неповна склянка цукру 150 грамів маргарину 3 курячі яйця 1 чайна ложка розпушувача для тіста 1/2 чайної ложки соди кориця мускатний горіх цедра лимона. Як приготувати морквяний кекс Маргарин порізати шматочками, розтопити на маленькому вогні постійно помішуючи, зняти з плити і залишити, щоб охолонув до кімнатної температури. Моркву почистити і потерти на дрібній тертці. Якщо морква дуже соковита, трішки віджати сік. Родзинки залити теплою водою і залишити на 15 хвилин, злити воду і викласти сухофрукти на рушничок чи серветку. Курячі яйця ретельно перетерти з цукром, додати дрібно потерту моркву, лимонну цедру, родзинки і розтоплений температури маргарин. Все ретельно вимішати. Просіяти борошно і додати до готової суміші разом з розпушувачем для печива та содою, ретельно вимішати. Додати корицю, мускатний горіх та ще раз перемішати. З хлібопічки вийняти лопатку для пеемішування, змазати форму олією і вилити готове тісто. Обрати режим «тільки випікання» на 1 годину (у різних моделях цей режим може називатись по-різному). Готовий кекс можна полити шоколадною глазур’ю або притрусити цукровою пудрою, прикрасити фруктами і ягодами.