понедельник, 14 ноября 2016 г.

Як приймати пшеничні висівки для схуднення?

Раніше цей продукт використовувався в якості корму для худоби, а зараз його можна знайти в магазинах, аптеках і еко-крамницях. Він є основою дієт для безлічі зірок естради і кіно, які активно пропагують корисні властивості цієї харчової добавки. Мова йде про пшеничних висівках. Навіть дієтологи всього світу радять вживати ці нехитрі відходи борошномельного виробництва для продовження молодості і лікування багатьох хвороб. Популярна і широко вироблена продукція сучасних виробників часто-густо наповнена шкідливими консервантами, барвниками, добавками та іншими речовинами, які негативно впливають на здоров'я людини. Навіть звичайне біле борошно та випічка на її основі окрім задоволення і зайвої ваги не приносить жодної користі. Адже в процесі її виготовлення забирається найцінніше – оболонка зерна, в якій якраз і зосереджена основна кількість вітамінів та інших корисних речовин. Маленькі, та удаленькие Висівки пшениці містять в собі велику кількість клітковини, вітамінів групи А, В і Е, а також безліч мікро - і макроелементів. Їх користь полягає в благотворний вплив на багато систем організму. Вітаміни групи В беруть участь у процесах сольового, білкового, вуглеводного і жирового обмінів, а також синтезі білка гемоглобіну, тим самим впливаючи на процес кровотворення. Білки сприяють швидкому відновленню тканин, поліпшують загальний стан шкіри, повертаючи їй здорове сяйво і підтягнутий вигляд, а також покращують стан імунної системи та зору. Людям із захворюваннями серцево-судинної системи цей доступний продукт допоможе нормалізувати рівень холестерину, зміцнити судини і зменшити кількість атеросклеротичних бляшок. Клітковина покращує роботу кишечника, сприяючи його природному очищенню, а мікроелементи позбавляють організм від шлаків і токсинів. До того ж, харчові пшеничні волокна відмінно допомагають боротися з запорами , дисбактеріозом і печією. Висівки також допомагають підтримувати жіноче і чоловіче статеве здоров'я. За рахунок жирних кислот у жінок зберігається правильний баланс гормону экстрогена, що є хорошою профілактикою таких захворювань, як рак і ендометріоз. А чоловіки, вживаючи цей продукт борошномельного виробництва, можуть бути впевнені в нормальній роботі передміхурової залози і тривалому збереженні своєї статевої сили. Особливо ефективні висівки для схуднення. Головною проблемою для жінок, що бажають мати ідеальне тіло, є підвищений апетит. Завдяки низькій калорійності (всього 165 ккал на 100 грам) і здатності розбухає в шлунку, висівки є відмінним перекусом і навіть повноцінним прийомом їжі, після якого з'являється відчуття абсолютної ситості, навіть якщо ви з'їли невелику порцію. До того ж, волокна пшениці допомагають прискорити обмінні процеси, сприяє позбавленню від зайвих кілограмів. Рецепт простий – 2 ст. л в день потрібно запивати 1-2 ст. води. Це дасть свій результат вже після 2 тижнів вживання. А для дівчат, охочих позбавитися від зайвої ваги, можна спробувати отрубную дієту. Різновиди, особливості вибору і вживання У магазинах сьогодні можна зустріти кілька варіантів висівок з пшениці: мелені; гранульовані; у вигляді пластівців. Як вибрати потрібні, дізнатися дуже просто – достатньо уважно прочитати інформацію на упаковці. В складі не повинно бути ніяких добавок та допоміжних речовин. Найбільш безпечними вважаються мелені, так як в процесі виготовлення вони піддаються мінімальній кількості технологічних обробок. У якісного продукту повинен бути характерний червонувато-жовтий колір і практично відсутній смак і запах. Зберігати його рекомендується в умовах кімнатної температури терміном до 1 року. Щоб висівки можна було вживати в їжу, їх потрібно залити гарячою водою і дати настоятися 20-30 хвилин до повного набухання. Також їх можна додавати в кашу або мюслі, збагативши, таким чином, свій сніданок додатковими корисними речовинами. Перед тим як почати вживання висівок в лікувальних цілях, необхідно уважно вивчити інформацію про те, в яких кількостях і як приймати продукт для кожної конкретної проблеми. Оптимальний курс прийому становить 10-14 днів. Починати варто з 1 ст. л, збільшуючи кількість поступово. Для загальнозміцнюючого відвару потрібно залити 1 ст. л. висівок 2 ст. окропу і варити на слабкому вогні півгодини, після чого додати 1 ст. л. меду. Пити відвар слід кожен день по 50 мл Якщо ввечері вас постійно переслідує відчуття голоду, залийте кілька ложок висівок з пшениці кефіром і з'їжте. Так ви будете ситі і не перезавантажте шлунок. Різноманітність страв на будь-який смак Багато людей зі скептицизмом ставляться до висівки. Мовляв, що ж можна приготувати з цих «відходів»? І дарма, адже така проста добавка може надати звичайному сніданку, обіду або вечері особливий смак і надзвичайну користь. З ними можна готувати супи, фарш, додавати у випічку, а також кисіль або компот. А щоб порадувати домашніх, рекомендуємо приготувати тыквыенно-отрубную запіканку. Вам знадобиться: 250 г гарбуза; 20 г висівок з пшениці; 2 яйця; 40 г рису; 5 ст. л. води; 5 ст. л. молока; сіль. Рис попередньо потрібно замочити в холодній воді на 15 години, а гарбуз натерти. Змішати все з висівками і водою, посолити, викласти у форму, змащену рослинним маслом і поставити в духовку на 30 хвилин (температура 200 градусів). Через півгодини дістати форму, залити поверх пропекшейся маси збиті яйця з молоком і випікати ще 10 хвилин. Це просте і смачне блюдо стане ситним початком дня. Варто бути обережними! При всьому комплексі корисних властивостей деякі захворювання повністю виключають введення пшеничних висівок в раціон, серед них: виразкова хвороба; захворювання дванадцятипалої кишки; коліти. Є деякі протипоказання і для тих, хто страждає гастритом, холециститом і панкреатитом. Варто також врахувати, що висівки можуть впливати на баланс кальцію в організмі, тому не слід перевищувати рекомендовану добову дозу (3 ст. л.), щоб продукт не приніс шкоди. Пам'ятайте, що у всьому важлива міра, і нехай прагнення до оздоровлення організму ніколи не переходить в нав'язливу ідею.