понедельник, 21 ноября 2016 г.

ЯК ПРИГОТУВАТИ КОРИСНЕ МАСЛО‭ ‬ГХІ

‭ ‬

Важливо правильно перетопити масло,‭ ‬тоді воно трансмутує‭ ‬й із нього виходить золотавий,‭ ‬чистий продукт‭ ‬-‭ ‬гхі.‭ ‬ Масло ріжуть на невеликі шматки й розтоплюють.‭ ‬Щойно масло закипіло,‭ ‬вогонь зменшують до мінімального.‭ ‬У міру розтоплювання масла зверху утворюється шапка білої піни,‭ ‬яку постійно знімають.‭ ‬До речі,‭ ‬її‭ ‬можна використовувати для приготування їжі.‭ Під час перетоплювання може відбуватися підгоряння,‭ ‬але‭ ‬не самого масла,‭ ‬а осаду,‭ ‬який випадає на дно каструлі.‭ ‬Тому,‭ ‬щоб уникнути підгоряння,‭ ‬беруть каструлю з грубим дном і топлять на дуже слабкому вогні.‭ ‬Масло на початку процесу мутне,‭ ‬потім світлішає,‭ ‬а на дно випадає осад.‭ ‬Через‭ ‬10-15‭ ‬хв‭ ‬зняти каструлю з вогню й обережно,‭ ‬тонким струменем так,‭ ‬щоб увесь осад залишився‭ ‬на дні,‭ ‬перелити масло в іншу каструлю.‭ ‬Кришкою взагалі не накриваємо,‭ ‬для того щоб випаровувалася вода.‭ ‬Пінку збираємо увесь час,‭ ‬це зсілий казеїн.‭ Коли колір масла став золотавим,‭ ‬викладіть друшляк чистою марлею та процідіть гхі в банку.‭ ‬Це переливання й‭ ‬проціджування‭ ‬слід робити двічі.‭ ‬Із банки,‭ ‬за потреби,‭ ‬треба відбирати гхі сухою,‭ ‬чистою ложкою.‭ ‬Для того щоб одержати‭ ‬1‭ ‬л гхі,‭ ‬знадобиться‭ ‬5-6‭ ‬пачок якісного масла по‭ ‬200‭ ‬г.‭ Масло гхі не горить під час смаження.‭ ‬Це дуже велика перевага,‭ ‬тому що олія й вершкове масло під час горіння стають канцерогенними,‭ ‬утворюють вільні радикали,‭ ‬а також є важкими для перетравлювання.‭ ‬Гхі‭ ‬-‭ ‬це єдине масло,‭ ‬яке не втрачає своїх корисних властивостей під час смаження.‭ ‬Якщо масло гхі розшаровується,‭ ‬то вихідне масло‭ ‬-‭ ‬неякісне. Гхі‭ ‬-‭ ‬найкращий засіб для лікування,‭ ‬воно також є основою для багатьох ліків.‭ ‬Якщо ви хочете лікуватися з його допомогою,‭ ‬то треба вживати по‭ ‬1‭ ‬ч.‭ ‬л.‭ ‬за‭ ‬10‭ ‬хв до їди.‭ ‬Скільки прийомів їжі‭ ‬-‭ ‬стільки й прийомів гхі.‭ ‬Для використання в їжу гхі практично не має ніяких протипоказань.‭ ‬Топлене вершкове масло,‭ ‬говориться у Ведах,‭ ‬не схильне підвищувати кількість жиру в крові,‭ ‬тому що його властивості сприяють не тільки потраплянню жиру в кров,‭ ‬а і його швидкому‭ ‬всмоктуванню в клітини організму.‭ Використовуємо від застуди:‭ ‬додаємо до гхі мелений імбир і куркуму по‭ ‬1‭ ‬ч.‭ ‬л.‭ ‬на‭ ‬100‭ ‬г гхі та ставимо майонезну баночку на водяну баню на‭ ‬20‭ ‬хв для розчинення.‭ ‬Профільтрувати й зберігати в холодильнику.‭ ‬Застосовувати‭ ‬всередину по‭ ‬1‭ ‬ч.‭ ‬л.‭ ‬тричі на день і розтирати грудну клітку й руки.‭ ‬ Источник