Як не заразитися кишковою інфекцією через вживання курячих яєць.

Куряче яйце є одним з найбільш поживних продуктів, завдяки його харчовій цінності. Воно багате вітамінами і мінералами. Та від цього продукту можна отримати не тільки користь, а й шкоду для організму. Сирі курячі яйця небезпечні через можливість зараження сальмонельозом. Ця гостра кишкова інфекція передається через продукти харчування. До них відносяться не тільки яйця, а й кури-несучки, які хворіють через погані умови утримання на птахофабриках. Свіжі яйця не містять сальмонелу від хворої курки, небезпека знаходиться на шкаралупі. Зараження відбувається через контакт із нею. Щоб уникнути зараження варто: Перед приготуванням яйця мити проточною водою з милом і чистити. Не купувати яйця на стихійних ринках, якщо ви не впевнені в якості продукту. Не економити на яйцях. Дивіться уважно, щоб шкаралупа була тріснула. Не купуйте жовтки і продукт з пошкодженої оболока. Не брати яйця зі слідами посліду. Перед їжею мити руки. Зберігати яйця в холодильнику, окремо від інших продуктів. Весь посуд, який стикався з сирими яйцями і шкаралупою в процесі приготування слід добре вимити. Торти і тістечка з білково-збивними кремами в холодильнику зберігати не більше 72 годин, з вершковим кремом - 36 годин, зі заварним - 6 годин, зі збитими вершками - 7 годин, без обробки - 72 години. Сальмонели чутливі до температурній обробці, тому перед вживанням, яйця необхідно обов'язково готувати.
Як не заразитися кишковою інфекцією через вживання курячих яєць. Як не заразитися кишковою інфекцією через вживання курячих яєць. Reviewed by Маряна Гриців on 2:44:00 Rating: 5