воскресенье, 27 ноября 2016 г.

Як не заразитися кишковою інфекцією через вживання курячих яєць.

Куряче яйце є одним з найбільш поживних продуктів, завдяки його харчовій цінності. Воно багате вітамінами і мінералами. Та від цього продукту можна отримати не тільки користь, а й шкоду для організму. Сирі курячі яйця небезпечні через можливість зараження сальмонельозом. Ця гостра кишкова інфекція передається через продукти харчування. До них відносяться не тільки яйця, а й кури-несучки, які хворіють через погані умови утримання на птахофабриках. Свіжі яйця не містять сальмонелу від хворої курки, небезпека знаходиться на шкаралупі. Зараження відбувається через контакт із нею. Щоб уникнути зараження варто: Перед приготуванням яйця мити проточною водою з милом і чистити. Не купувати яйця на стихійних ринках, якщо ви не впевнені в якості продукту. Не економити на яйцях. Дивіться уважно, щоб шкаралупа була тріснула. Не купуйте жовтки і продукт з пошкодженої оболока. Не брати яйця зі слідами посліду. Перед їжею мити руки. Зберігати яйця в холодильнику, окремо від інших продуктів. Весь посуд, який стикався з сирими яйцями і шкаралупою в процесі приготування слід добре вимити. Торти і тістечка з білково-збивними кремами в холодильнику зберігати не більше 72 годин, з вершковим кремом - 36 годин, зі заварним - 6 годин, зі збитими вершками - 7 годин, без обробки - 72 години. Сальмонели чутливі до температурній обробці, тому перед вживанням, яйця необхідно обов'язково готувати.