вторник, 1 ноября 2016 г.

Як лікувати заїди?

Щоб успішно боротися з заїдами, слід дотримуватися наступних порад: - усуньте дратівливі чинники (карієс, зубний камінь, неякісні коронки); - киньте палити або обмежте кількість викурених сигарет; - включіть в свій раціон більше продуктів, багатих рибофлавіном (висівки, неочищений рис, авокадо, горіхи, бобові, капусту, м'ясо птиці, рибу, яєчний жовток і сир); - не забувайте про вживання великої кількості овочів, фруктів, молочних продуктів; - виключіть з раціону солону, гостру, смажену, кислу і солодку їжу; - щоб тріщини на губах гоїлися швидше, змащуйте їх лляною або оливковою олією. Лікування Можна досить успішно боротися з заїдами в домашніх умовах. Існує багато перевірених часом способів, які допоможуть вам позбутися від цього неприємного недуги: • Робіть компреси з вільхових шишок і настою дубової кори. Вони мають в'яжучі і дезинфікуючим властивістю; • Використовуйте масло чайного дерева: змочіть в ньому ватний тампон і прикладіть на кілька секунд до куточків губ. Повторюйте цю процедуру два рази в день, поки не пройдуть заїди. Масло чайного дерево має ранозагоювальну та бактерицидну властивості; • Використовуйте заварений пакетик зеленого чаю: остудіть його до теплого стану і прикладіть до губ; • Можна застосовувати вершкове масло або олії рослинного походження (оливкова, обліпихова, масло шипшини або авокадо): просто змащуйте їм губи; • Робіть примочки з настоїв різних трав, наприклад, шавлії, ромашки, череди, календули; • Розріжте часточку часнику (або видавіть з нього сік) і змащуйте нею уражені місця; • Лікувати ангулит можна і вушного: за допомогою ватної палички наносите її на хвору область; • Легким і доступним засобом є маска з вершкового масла і натертого шматочка яблука. Змішайте і нанесіть на заїди; • Дуже корисний і ефективний при ангулите сир, змішаний з невеликою кількістю морквяного соку і нанесений на уражені ділянки губ; • За допомогою медикаментів ви також можете побороти захворювання: у цьому вам допоможе левоміколь, мазь Вишневського, пантенол, паста Теймурова.