понедельник, 28 ноября 2016 г.

Готуємо Лімончелло

Лімончелло – смачний, неймовірно ніжний пиріг, що вподобає вся Ваша родина, яким із задоволенням ласуватимуть маленькі гості Вашої дитини та смакуватимуть Ваші подружки під час дівочої вечірки. Для тіста: 3 скл. борошна, 250 г замороженого вершкового масла або маргарину, 1/2 скл. цукру, 1/2 чайн. ложки гашеної соди, щіпка солі. Для начинки: 500 г жирного сиру, 1/2 скл. рідкої сметани, 1/4 скл. вершків, цукор за смаком, 1 стол. ложка тертої лимонної цедри, 1/2 чайн. ложки гашеного соди, 1 пак. ванільного цукру, 1 чайн. ложка крохмалю, щіпка меленої кориці. Для прикраси: листя м'яти, цукрова пудра. Для мигдального соусу: 2 скл. молока, 300 г цукру, 300 г солодкого мигдалю. Готуємо: Приготувати соус. Мигдаль злегка обсмажити на сухій сковороді. Дати охолонути, подрібнити в крихту в блендері. Молоко довести до кипіння, додати мигдалеву крихту і цукор, варити, помішуючи, 10 хв. Приготувати начинку. Сир ретельно збити в блендері зі сметаною і вершками. Додати цукор, ванільний цукор, гашене соду і крохмаль, потім терту лимонну цедру і добре перемішати. Замісити тісто. Борошно просіяти з сіллю. Заморожене вершкове масло або маргарин натерти на крупній тертці або нарізати маленькими кубиками. У великій мисці з'єднати і розтерти в крихту борошно з сіллю, вершкове масло або маргарин, соду і цукор. Вийшло тісто розділити на дві нерівні частини - 2/3 і 1/3. У вистелену папером для випікання прямокутну форму викласти 2/3 частини крихти, розрівняти і злегка її придавити. На верх рівним шаром викласти сирно-лимонну начинку. Потім решту тіста. Духовку розігріти до 200 °. Викласти зверху начинку, рівномірно розподіливши. Посипати корицею. Посипати залишилася крихтою. Не придавлювати! Поставити пиріг в духовку і випікати близько 30 хв до золотистого кольору. Коли пиріг охолоне, нарізати порційними квадратами, посипати їх цукровою пудрою і прикрасити листками м'яти і подати на стіл. Мигдальний соус до пирога подати окремо.