пятница, 4 ноября 2016 г.

Чому слід їсти буряк?

Цей солодкий корінь приховує неймовірні властивості для здоров’я. Буряк прекрасно очищає печінку, він також знижує високий кров’яний тиск, бореться з запорами і дає багато енергії. Дізнайтеся в цій статті, чому варто їсти буряк щодня, а також кілька простих способів приготування страв з буряка. Буряки – це коренеплоди, але, як ми пояснимо в цій статті, ви також можете вживати їхнє листя і стебла. Вони містять вітаміни групи В, С і мінералів, таких як калій, залізо, натрій, магній, а також багато клітковини. Користь для здоров’я від буряків Через те, що вони містять залізо, буряки допомагають боротися з анемією та слабкістю. Вони ідеально підходять для відновлення після хвороби. Допомагають знизити високий кров’яний тиск. Містять протизапальні властивості. Вони допоможуть очистити кров і печінку від шлаків. Також сприяють виведенню токсинів, які ушкоджують печінку. Зменшують ризик серцево-судинних захворювань. Як і більшість продуктів харчування червоного кольору, вони допомагають в профілактиці раку. Їхній високий вміст клітковини сприяє кишковій прохідності. Як їсти буряки? Тушкованими: Для тих, хто не дуже любить солодкий смак буряка, ми рекомендуємо порізати їх на дрібні шматочки і додати до овочевого або м’ясного рагу. Так їхній смак буде менш помітним, але ви, як і раніше, буде користуватися всіма його корисними властивостями. Вареними: Для того, щоб приготувати буряки, треба вимити їх дуже добре, щоб ви змогли почистити їх. Також слід залишити трохи стебла, щоб зберегти більше поживних речовин, колір та аромат. Треба буде варити їх близько години, перш ніж вони стануть ніжними на смак. Сирими: Ті, хто люблять буряки, зазвичай їдять їх сирими в салатах або як гарнір. Через те, що вони тверді, ви можете також спробувати потерти їх на терці, щоб додати трохи «кольоровості» своїм стравам. Спробуйте додати їх до десертів, наприклад, до печива чи до йогуртів. Соки і смузі: Смачний і оригінальний рецепт – додайте буряк у свій сік чи смузі. Так ви зможете насолодитися перевагами поживних речовин сирих буряків, але позбавити себе від жування. Спробуйте поєднати їх з яблуками, бананами, червоними фруктами, полуницями та іншими продуктами.Не викидайте листя! Якщо ви купуєте цілі буряки, вони можуть досі мати листки. Якщо хочете отримати максимум переваг з буряків, використовуйте також листя, його вживали ще в Стародавні часи. Треба тільки дуже ретельно його промити і додати до своїх соків, смузі, рагу, омлетів чи салатів. Листя багаті на вітаміни А, С, вітамін K, а також такі поживні речовини, як кальцій і залізо.Ліки для жінок Буряковий сік є давнім засобом, що є дійсно дуже ефективним при лікуванні нерегулярних місячних і передчасної менопаузи. В обох випадках слід пити склянку бурякового соку щодня натщесерце щоразу, коли ви будете відчувати дискомфорт. Борщ Цей традиційний для нас рецепт є ідеальним способом боротьби із застудою, яка є типовою для держав східної Європи, де ця страва поширена. Щоб приготувати борщ, треба нарізати трохи цибулі і буряків, а потім трішки підсмажити в невеликій кількості олії (близько 7 хвилин). Додайте овочевий бульйон і варіть на малому вогні близько 15 хвилин. Додайте трішки свіжої, дрібно нарізаної капусти, петрушку, щіпку солі і перцю на смак. І звичайно, не забудьте покласти ложечку сметанки! Натуральний барвник Дивно, але червоний барвник зазвичай добувають з буряків. Він відомий як добавка E-162 чи Betatine і є не шкідливим для здоров’я, на відміну від інших червоних барвників, наприклад, E-120, який добувають з одного типу комахи. E-120 може призвести до алергічних реакцій.