среда, 30 ноября 2016 г.

Ківі треба їсти щодня, особливо взимку.

Ківі містить більше вітаміну С, ніж апельсин або лимон, багатий калієм, кальцієм, вітаміном Е, що корисно для страждаючих підвищеним артеріальним тиском і захворюваннями серця. При цьому в ківі всього 60 калорій на 100 грамів плоду, що робить його цінним дієтичним продуктом. - У період епідемії грипу розімніть плід ківі, додайте в пюре 1 чайну ложку меду і їжте ввечері перед сном. - При опіках і відмороженнях протертий плід ківі змішайте з 1 чайною ложкою оливкової олії, змащуйте хворе місце - швидко загоїться. - Норвезькі вчені виявили в ківі унікальну речовину, що спалює жирні кислоти і знижує ризик утворення тромбів в судинах. Рекомендується з'їдати 2-3 ківі в день, і через місяць ефект - «на серце». На 15% знижується рівень шкідливих жирних кислот у крові. - Подрібніть 3 морквини, 1 плід ківі, ложку меду і склянку кефіру, вживайте напій з підсушеним хлібом. Такий вітамінний коктейль допомагає організму відновлюватися після простудних захворювань.