воскресенье, 6 ноября 2016 г.

Як приготувати смачне домашнє вівсяне печиво

Інгредієнти: 400 г вівсяних пластівців; 1 яйце; 100 мл сметани; 100 г вершкового масла або спреду; 8 ст. ложок цукру; 0,25 ч. ложки солі; 5 ст. ложок пшеничного борошна; 1 ч. ложка розпушувача для тіста або 0,5 ч. ложки соди, погашеної оцтом; 1 ч. ложка кориці; 0,5 ч. ложки меленого сухого імбиру; 0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха; подрібнені горішки, курага, родзинки. Для посипки: мак, кунжутне або соняшникове насіння. Приготування: Залити вівсяні пластівці сметаною і дати постояти 1-2 години. До цієї маси додати яйце, цукор, розтоплене вершкове масло. Добре вимішати. Додати розпушувач, борошно, спеції та подрібнені сухофрукти за бажанням. Вимішати ложкою або лопаткою. Вистелити деко пергаментним папером для випікання. Змоченими у воді або олії руками формувати невеликі кульки завбільшки з волоський горіх, викладати на деко на відстані 2-3 см і легенько приплюснути, щоб сформувалися пляцочки. Посипати маком або іншим улюбленим насінням. Випікати в духовці до зарум’янення.