пятница, 11 ноября 2016 г.

Бджолина перга - природне джерело вітамінів

Що таке перга бджіл? По суті, це продукт переробки квіткового пилку. Процес її отримання - поетапний. Спочатку маленькі трудівниці добувають саму обніжжя з бутонів. Далі - обробляють її за допомогою свого секрету. Під впливом молочної кислоти, що утворилася, пилок починає бродити. Таким чином, відбувається своєрідний процес консервації. Подібний алгоритм отримання перги дає можливість багаторазово посилити корисні властивості пилку. Так, збільшується вміст органічних кислот - приблизно в 1,5 рази. Теж саме стосується вітаміну С - його відсоток в перзі в 2 рази вище, ніж в обніжжі. Також бджолопродукт відрізняється високим вмістом вітаміну А і Е. Крім того, до складу перги бджіл входять численні корисні елементи: мінерали, амінокислоти, ферменти і навіть природні гормони (наприклад, "гормон росту"). Унікальність даного продукту полягає в тому, що його склад ідеально збалансований. Тобто, регулярно споживаючи необхідну кількість перги, ви забезпечите свій організм практично всіма (!) необхідними йому речовинами. Цікавий факт: завдяки процесу бродіння, який проходить натуральна перга, вона стає єдиним гіпоалергенним бджолопродуктом. Корисні властивості перги бджіл Бджолопродукт вважається справжньою панацеєю в народній медицині. З його допомогою лікують хвoроби практично всіх органів. Перга також є ефективною профілактикою різних проблем зі здоров'ям. Якщо конкретно, то застосування бджолиної перги показано в наступних випадках: • при ослабленому імунітеті • для серцево-судинної системи (при зниженому рівні гемоглобіну в крові, нестачі еритроцитів, анемії, високому рівні холестерину, наслідки інфаркту міокарда) • для шлунково-кишкового тракту (при порушенні обміну речовин і інші проблеми) • для дихальної системи (при туберкульозі) • для репродуктивної системи (при еректильної дисфункції, безплідді у чоловіків і жінок, токсикозі у вагітних) • при порушеннях роботи печінки і нирок • при сильній схильності до стресів • при ослабленому зорі Бджолина перга здійснює потужну тонізуючу дію на організм: поліпшує самопочуття, активує мозкову діяльність і пам'ять, збільшує заряд фізичної та емоційної витривалості. Завдяки цьому гранули перги особливо корисні для маленьких дітей і людей похилого віку. Малюкам вживання натурального продукту забезпечує повноцінний розвиток - при чому не тільки фізичний, а й психологічний. Людям після 50 років перга допомагає підтримувати міцне здoров'я, зберігати бадьорість і не втрачати ясності розуму. Правила застосування перги Запорука успішного лiкування - правильне дозування. Те ж саме стосується і натурального бджолопродукту. Можна змішати пергу з медом - так Ви підсилите її цілющі властивості і подовжите термін зберігання. Для цього достатньо за допомогою міксера змішати обидва інгредієнти в рівних пропорціях Скільки приймати перги в день? • дорослій людині: по 1 чайній ложці (для профiлактики) або по 2 чайні ложки (для лiкування) 1 раз в день • дітям до 12 років: по 1/2 чайної ложки 1 раз на день • вагітним жінкам: по 1/3 чайної ложки 1 раз на день Як правильно приймати бджолину пергу? Рекомендується вживати продукт натщесерце або за 40 хвилин до їди. Краще їсти її в "чистому" вигляді, не змішуючи з їжею і не запиваючи водою. Гарненько перемішайте продукт зі слиною і тільки потім ковтайте. Також не радять їсти натуральний продукт на ніч, оскільки він бадьорить.