воскресенье, 6 ноября 2016 г.

Вся правда про йогурт

Багато досліджень підтверджують, що вживання не менше 3 нежирних молочних продуктів в день знижує ризик захворювань і переломів кісток. Звичайний йогурт цілком може бути частиною вашого щоденного раціону. Надлишок протеїнів В одній чашці йогурту міститься 5-9 г повноцінного білка, що постачає організм важливими амінокислотами. Людський організм виробляє більшість амінокислот, крім 9-ти, які ми отримуємо з продуктів харчування. У повноцінному білку є всі необхідні амінокислоти. Корисність для фігури Найважливіша перевага йогурту в тому, що в ньому дуже мало жирів, проте є протеїни, що відповідають за відчуття насичення. Йогурт – здорова, смачна і корисна їжа, яка відмінно вгамовує голод, тому підходить навіть тим, хто дотримується дієти. Щоденне вживання йогурту забезпечує організм різними поживними елементами, включаючи основні вітаміни і мінерали. Непереносимість лактози? Брак лактази, ферменту, що розщеплює лактозу (молочний цукор), у всіх виражається по-різному. Часто лікарі рекомендують тим, хто страждає від непереносимості лактози, вибирати молочні продукти з низьким її вмістом. Наприклад, йогурти, низьколактозне молоко, сир, твердий і м’який сир. Бактерії в йогурті розщеплюють лактозу, тому деякі люди з легкістю можуть вживати цей корисний продукт. Допомога травній системі Більшість продуктів, які ми вживаємо, містять бактерії, віруси і токсини. Однак це не привід для хвилювання: наша травна система захищає організм і перешкоджає попаданню мікробів в кровообіг. Прийом антибіотиків, медикаментозне лікування, гормональні зміни, емоційне напруження і західні звички харчування – все це потенційно може нашкодити популяції корисних бактерій і, відповідно, порушити екологічний баланс. І тут на сцену виходить йогурт – одна чашка цього продукту збереже природний баланс корисних мікроорганізмів і сприяє їх росту.