вторник, 1 ноября 2016 г.

Торт "Чорнична спокуса"

Інгредієнти Крем з маскарпоне сир маскарпоне 250 г пудра цукрова 40 г чорниця 200 г Тісто: яйця курячі 3 шт. цукор 60 г борошно 60 г какао 20 г розпушувач тіста 10 г Чорничний мус: чорниця 400 г цукор 100 г масло вершкове 100 г молоко сухе 200 г йогурт натуральний 200 г сир кисломолочний 100 г желатин 20 г Хоч сезон чорниць вже завершився, але хочу поділитися з вами рецептом цього чорничного дива, гадаю чорницю цілком можна використати заморожену. Дуже ніжний і смачний ягідний тортик! Мало тіста, багато мусу, легкого крему і чорниці. Раджу звернути увагу на мус, в рецепт входить сухе молоко і воно надає дуже цікавий смак. Всім любителям чорниці дуже рекомендую! Приготування: Готуємо корж: яйця збиваємо з цукром до утворення пишної густої маси, додаємо борошно, какао, порошок для випічки і акуратно вимішуємо. Випікаємо при темп.180 гр. 25-30 хв. Остуджуємо корж і розрізаємо на 2 частини. Готуємо чорничний мус: м'яке масло збиваємо з цукром до розчинення цукру і до утворення пишної маси. Блендером збиваємо чорницю, додаємо йогурт, сир, сухе молоко і ретельно ще раз збиваємо. Масло з цукром додаємо до чорничнго мусу і і ретельно вимішуємо. Желатин заливаємо 1/3 склянки гарячої води, розмішуємо до повного його розчинення, додаємо до чорничного мусу і добре збиваємо блендером. Одну частину коржа викладаємо у форму для торта, виливаємо чорничний мус і накриваємо другою частиною. Ставимо в холодильник на 2-3 години. Готуємо крем з маскарпоне: пачку маскарпоне збиваємо з цукровою пудрою Викладаємо на верх торта. Зверху на крем викладаємо 1 ст. ложку чорниці, залишаємо торт в холодильнику ще на 1-2 години.