среда, 23 ноября 2016 г.

Квас: користь і шкода

Користь і шкода хлібного квасу цікавлять багатьох людей. В літні періоди, коли сонця пече дуже сильно, а в роті пересихає будь-яка волога, хочеться освіжитися яким-небудь смачним і приємним продуктом. Найчастіше в цій ролі виступає квас. Дійсно, цей напій відмінно справляється з функцією усунення недоліки вологи, а також володіє і багатьма іншими цілющими властивостями. Взагалі, цей напій з’явився більш тисячі років тому. Перші згадки про квас знаходять в самих старих рукописах. Це говорить про те, що наше дуже далекі предки використовували цей напій, для усунення спраги і отримання неповторних смакових якостей. Його готують з покоління в покоління, постійно передаючи і модифікуючи рецепти. Незважаючи на те, що зараз квас виробляють у промислових районах, збереглося безліч способів приготування цього продукту в домашніх умовах. Корисні властивості квасу почали досліджувати не так давно, проте вчені здивувалися, наскільки хорошим виявився його складу. Якщо наступного разу у вас буде чекають вибір між охолоджувальними напоями, обов’язково виберіть цей варіант. За якістю він не зрівнятися ні з одним іншим продуктом. Не даремно раніше квас використовували для лікування деяких хвороб. Цей напій дійсно володіє багатьма цілющими властивостями. Квас: корисні властивості Одне з найбільш корисних властивостей – боротьба зі спекою. Цей напій стоїть на перших місцях. На відміну від різних лимонадів, він не викликає посилення спраги. А то як зазвичай буває – випив склянку, а через десять хвилин хочеться випити в два рази більше. Звичайно, деякі виробники додають компоненти, які можуть викликати подібне бажання, однак домашній квас такими властивостями точно не має. Також він здатний відновлювати тонус м’язів, підвищувати активність тіла, правда це діє лише на короткий час, тому якщо ви хочете трохи стрепенутися, то краще випити якийсь пуер, користь і шкоду якого описувалися на нашому сайті ви можете перейти за посиланням, щоб прочитати цю статтю). Квас дозволяє нормалізувати роботу травної системи. Завдяки цьому у людей поліпшується апетит, а також оптимізується процес метаболізму. Так що, якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, то квас зможе надати вам незаперечну допомогу. Він допоможе вам переробити м’ясні страви і жири, що містяться в них. До того ж квас здатний відновити водний і сольовий баланс. Одна з головних складових квасу – це вітаміни. Саме від них залежить велика кількість корисних властивостей цього продукту. До складу цього напою входять вітаміни C і E. Можна сміливо говорити, що регулярне вживання цього напою може надати позитивний профілактичний ефект для цинки, а також загального виснаження організму. Поки квас бродить відбувається генерація органічних кислот, які допомагають стимулювати роботу шлунка. Також це дозволяє використовувати корисні властивості квасу для лікування атрофічного гастриту з вкрай низьким рівнем секрецій шлунка. Квас: користь Окремо варто виділити вміст великої кількості молочної кислоти. Потрапляючи в кишечник вона виробляє дію, що нагадує впливу кефіру, тобто підтримуючи здоровий стан та відновлюючи мікрофлору. Також квас допомагає усунути більшість непотрібних бактерій у шлунку, так що його можна вживати і в якості профілактики різних захворювань, пов’язаних з цією галуззю. Ви можете з його допомогою лікувати кишкові розлади і дисбактеріоз.