вторник, 15 ноября 2016 г.

Чому шкідливі чіпси?

Всі чули про шкоду такого субпродукту як чіпси, але не всі знають чому вони шкідливі. Пропонуємо коротко ознайомитись з основними шкідливими для здоров’я властивостями чіпсів. Вітаміни і мінеральні речовини в чіпсах зовсім відсутні. За складом чіпси являються сумішшю жиру та вуглеводів з додаванням великої кількості солі, фарбників і різних замінників смаку. За технологією, чіпси можуть виготовлятись не лише з цілісної картоплі, але і з картопляного борошна, що зовсім не збільшує корисність даного продукту. Саме чіпси сприяють ожирінню, тому що, у їхньому складі міститься майже половина денної норми кілокалорій для дитини, близько 510 ккал в 100 гр. чіпсів. Така висока калорійність чіпсів пояснюється високим вмістом вуглеводів, а саме крохмалю, та жиру. Переважно чіпси смажаться не на корисному рослинному маслі, а як мінімум, на маргарині. Тому трансжири, що містяться в чіпсах, можуть викликати різні захворювання, одне з яких – рак. Велика кількість солі, яка надходить в організм разом з чіпсами, заважає нормальному росту кісток, порушує обмін речовин і може викликати набряки і проблеми з серцем. Барвники та ароматизатори, які надають чіпсам різноманітні смаки, можуть викликати серйозну алергію.