пятница, 11 ноября 2016 г.

Розвантажувальний день: правила проведення

Про користь розвантажувальних днів знають багато, але питання про те, як правильно їх проводити, для деяких залишається відкритим. Розвантажувальні дні сприяють очищенню й омолодженню організму, але для того, щоб отримати максимум користі від голодного дня, потрібно дотримуватися кількох простих правил їх проведення. Розвантажувальні дні найкраще проводити раз на тиждень в якийсь певний день, наприклад, по вівторках або четвергах. Для людей, які спокійно переносять голод, підійде день на воді, а ось початківцям рекомендується влаштовувати розвантаження, наприклад, на овочах і фруктах. Допускається також вживання знежирених кисломолочних продуктів (кефір, натуральний йогурт). Проведення регулярних розвантажувальних днів дає можливість відпочити шлунково-кишковому тракту. З віком голодні дні мають додаткову користь за рахунок загального омолодження організму. Це обумовлено тим, що в період тимчасового недоїдання тонкий кишечник починає виробляти "гормон омолодження" - мелатонін, зміст якого в крові з віком знижується. У розвантажувальний день рекомендується обмежити активні фізичні навантаження і якомога більше часу проводити на свіжому повітрі. Перепади температури сприяють "розрідженню" лімфи і виведенню шлаків, які встигли зібратися в організмі. Дієтологи радять провести цей день максимально спокійно. Не менш важливо добре виспатися напередодні, щоб протягом дня не відчувати занепаду сил. Напередодні ввечері краще відмовитися від їжі або влаштувати легку вечерю, в якості якої відмінно підійде склянку знежиреного кефіру, порція сиру з корицею (150 г), або салат з овочів (свіжих або тушкованих). Вихід не менш важливий. З ранку рекомендується натщесерце випити склянку теплої води з лимоном, це запустить травний тракт. Снідати можна не раніше, ніж через 20 хвилин. На сніданок після розвантажувального дня добре підійде вівсяна каша на воді з додаванням насіння льону і сухофруктів, сир або паровий омлет.