суббота, 19 ноября 2016 г.

Як швидко розморозити рибу

Риба має досить ніжну структуру і вимагає делікатного підходу в розморожуванні. Найкраще місце для відтаювання замороженої рибної тушки – нижня полиця холодильника. Такий процес займе в середньому 5-6 годин. Якщо чекати ніколи, то разморозку можна прискорити. Ми розповімо, як швидко можна розморозити рибу. Рибу дістань з морозильної камери. Загорни її в декілька поліетиленових пакетів (це потрібно для того, щоб при відтаванні риба не забруднила раковину, і смак продукту не зіпсувався від зайвої вологи).Згорток помісти в раковину або глибоку миску, заповнену приблизно наполовину водою. Включи холодну воду і тримай рибу під струменем до такого стану розморожування, щоб вона була готова до оброблення. Це займе близько 1,5 години – залежно від розміру риби. Також рибу можна залишити в ємності, наповненою холодною водою. Воду в раковині або мисці треба замінювати кожні півгодини. Не рекомендується використовувати для розморожування риби гарячу або теплу воду. З-за цього може пропасти багато корисних речовин, що містяться в продукті, і зіпсується смак. Також май на увазі, що рибне філе фарш і у воді не розмерзається. Швидкого заморожування риби і рибних продуктів може посприяти і мікрохвильова піч. Поклади потрібну кількість риби в посуд, призначену для використання в мікрохвильовці. Вибери потрібний режим розморожування. Періодично витягуй блюдо з мікрохвильовки і перекладай шматки для більш рівномірного. Великим недоліком такого методу є те, що дуже часто розмір мікрохвильовки не дає можливості розморозити великі тушки риби. Поради Не бажано відтавати неразделанную рибу до кінця, адже злегка подмороженная тушка буде чиститися набагато легше і швидше. Буває, що заморожені шматки риби можна готувати і без відтавання. При цьому потрібно додати кілька додаткових хвилин до часу її термічної обробки. Рибу, яка була розморожена, не можна знову піддавати заморожуванню, так як це суттєво погіршить її поживну цінність.