вторник, 8 ноября 2016 г.

Готуємо печиво "Твікс" по-домашньому. Багато, смачно та без «хімії»

Інгредієнти: Для тіста: Борошно пшеничне в/с - 1 склянку. Масло вершкове - 80 г. Цукор - 2 ст. л. Яйця - 2 шт. Сметана (будь-якої жирності) - 2 ст. л. Сіль - 0,2 ч. л. Для карамелі: Згущене молоко - 1 банка (380 г). Масло вершкове - 15 г. Для глазурі: Шоколад - 200 г. Приготування: Яйця помити, розділити жовток та білок. Борошно просіяти. Додати до нього трохи солі і цукру. На чисту дошку викласти шматочок замороженого вершкового масла і порубати ножем на маленькі шматочки. До шматочків масла додати борошно з приправами і знову порубати ножем. Додати два яєчних жовтки і перемішати. Додати 2 ложки сметани, та знову перемішати. Тісто повинно бути густим і добре ліпитися. Форму для випікання застелити пергаментним папером, на нього викласти тісто, утрамбувати та прибрати форму в холодильник. Тісто має замерзнути за півгодини. Випікати тісто до світло-золотистого кольору впродовж 15-20 хвилин за температури 190 °С. Після цього дістати пісочний бісквіт з форми і дати йому час охолонути. Банку згущеного молока вилити в каструлю з товстими стінками. Додати шматочок вершкового масла, і поставити каструлю на плиту. Варити постійно помішуючи впродовж 20-30 хвилин. Коли згущене молоко стане густішим і набуде світлого карамельного кольору, можна знімати каструлю з вогню. Рівномірно нанесіть карамель на корж. Розтопіть шоколад на водяній бані. Коли він повністю розтане, полийте ним корж та розрівняйте поверхню. Після цього прибираємо «Твікс» в холодильник на 3-5 годин. Після застигання, наріжте печиво невеликими паличками.