четверг, 3 ноября 2016 г.

Лікувальні властивості м’яти

Лікувальні властивості м’яти Однією з найважливіших властивостей м’яти є те, що вона створює антиспазматичні та вітрогінні ефекти, які допомагають боротися з травними проблемами, особливо у випадках шлунково-кишкових розладів, метеоризму, болі в животі або коліків. М’ята також важлива у лікуванні дихальних шляхів, тому що вона містить певні компоненти, які є потужніми відхаркувальними засобами. Ця лікарська трава є досить ефективною при полегшенні менструальних спазмів. М’ята містить компоненти, які є дуже дієвими у лікуванні тривожних розладів та емоційних порушень: вони сприяють розслабленню та зменшенню відчуття занепокоєння, а також запобігають та усувають можливі негативні наслідки цього стану. М’ята володіє дуже ефективними антисептичними та знеболювальними властивостями, саме тому її використання рекомендують для лікування ран. Як її використовувати? За допомогою настою з м’яти можна очистити рану, відчувши негайне полегшення болю, а також посприяти її швидшому загоєнню. Крім того, м’яту використовують для лікування деяких типів опіків. Для лікування опіків, необхідно змішати настій з невеликою кількістю оливкової олії та нанести цю суміш безпосередньо на опік, це допомагає уникнути поколюваня та можливої інфекції. Ця дивовижна рослина допомагає усунути неприємний запах з рота, і що важливо, приємний аромат м’яти залишається з вами протягом усього дня. Крім того, це дуже освіжає. Використовуючи м’яту, ви можете приготувати смачний та заспокійливий чай перед сном. Він допоможе зміцнити та досягти мирного та спокійного сну. Настої на основі м’яти стануть відмінним засобом для усунення газів, накопичених в шлунково-кишковому тракті, та допоможуть ефективно боротися з метеоризмом. Як приготувати настій з м’яти Приготувати настій з м’яти досить легко: для початку, вам слід звернути увагу на листя м’яти, які ви збираєтесь використовувати для приготування напою, вони обов’язково повинні бути м’якими та ніжними. Вам необхідно закип’ятити півлітра води, додати листя м’яти та готувати близько двадцяти хвилин. Потім, вам необхідно процідити отриману суміш крізь дрібний друшляк, після чого ви можете сміливо приступати до чаювання. Та майте на увазі одну річ, рекомендують пити не більше трьох чашок м’ятного чаю в день. Головне… Як можна бачити, м’ята наділена багатьма корисними властивостями та має вагоме значення як для поліпшення здоров’я, так і для кулінарії, оскільки вона надає вашим стравам неабиякого аромату та пікантності. Та все ж для нас основним залишається розкриття лікувальних переваг та цілющих властивостей, які м’ята може запропонувати нашому здоров’ю та усвідомлення того, що ми не відчуємо побічих ефектів від її використання у рекомендованих кількостях.