воскресенье, 6 ноября 2016 г.

Рецепт варення з гарбуза!

Інгредієнти: 1. Гарбуз — 1 кг; 2. Апельсин — 1 шт .; 3. Лимон — 1 шт. (або лимонна кислота — 1 ч. л.); 4. Цукор — 1 ст . З кількості продуктів, які наведені в даному рецепті, в підсумку вийде півлітрова баночка варення з гарбуза, тому, якщо ви хочете закрити на зиму більше гарбузових ласощі, значить, беріть більше продуктів, дотримуючись пропорції. Гарбуз розріжте спочатку навпіл, видаліть насіння, потім поріжте на дольки і очистіть їх від шкірки. Якщо ніж гострий, а овоч досить стиглий, то на чистку піде трохи зусиль і часу. Далі поріжте гарбуз невеликими кубиками і перекладіть в каструлю, де буде варитися варення. Тепер розріжте навпіл апельсин, одну половинку поки відкладіть, а другу очистіть від шкірки, приберіть ножем кісточки і поріжте на дрібні шматочки. Покладіть їх до гарбуза і візьміть другу половинку апельсина. Видаліть кісточки і поріжте на дрібні шматочки разом зі шкіркою. Вона додасть страві легку гірчинку і пікантний смак. Якщо ви взяли лимон, то розріжте його на дві половинки, видаліть всі кісточки і поріжте його повністю дрібними шматочками і додайте до овочево-фруктової суміші. Якщо немає лимона, то використовуйте лимонну кислоту. Тепер покладіть цукор і улюблені спеції, добре перемішайте і залиште так стояти, поки суміш не пустить сік, а цукор не перетвориться на цукровий сироп, температура кипіння якого вища, ніж у звичайної води. Коли ви побачите на дні гарбузової нарізки велику кількість рідини, можна приступати до варіння варення. Поставте каструлю на повільний вогонь, почекайте, поки рідина закипить і варіть протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб сироп не підгорав. Потім накрийте каструлю кришкою, півхвилини проваріть і вимкніть. Не відкриваючи кришку дайте варенню з гарбуза постояти. Якщо ваша мета — не консервація варення на зиму, то на цьому його приготування можна і закінчити, воно вийде в міру м’яке, прозоре і ароматне. Якщо ви хочете, щоб варення зберігалося, то потрібно почекати після його варіння годину, а потім знову поставити на повільний вогонь і варити ще 10 хвилин, постійно помішуючи. Через годину процедуру повторити і можна розкладати варення в підготовлені банки.